Νέο νομοσχέδιο για το ραδιόφωνο σε δημόσια διαβούλευση

Κανένα σχόλιο

Σημαντική εξέλιξη σε ό,τι αφορά τη νομοθεσία του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης αποτελεί το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και βρίσκεται υπό δημόσια διαβούλευση. Ο τίτλος του άρθρου αφορά την ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία οδηγιών του Ευρωκοινοβουλίου για τα οπτικοακουστικά μέσα. Το νομοσχέδιο βρίσκεται υπό δημόσια διαβούλευση η οποία θα ολοκληρωθεί σε μόλις 5 ημέρες, το βράδυ της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου 2020.

Σε ότι αφορά το ραδιόφωνο, το νομοσχέδιο περιγράφει εκ νέου τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, διευκρινίζει για μια ακόμη φορά τη διαδικασία για την αλλαγή φυσιογνωμίας προγράμματος ραδιοφωνικών σταθμών, ορίζει τις υποχρεώσεις για τη μεταβίβαση και τα ασυμβίβαστα ραδιοφωνικών επιχειρήσεων.

Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις για την αναμετάδοση στην Ελλάδα υπηρεσιών οπτικοακουστικών μέσων προερχόμενων από άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ποιότητα του παρεχόμενου προγράμματος (απαγόρευση υποκίνησης σε βία ή μίσος, προστασία ανηλίκων, προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες, διασφάλιση της πολυφωνίας, της ελευθερίας του λόγου και της πολιτισμικής ποικιλομορφίας), το εμπορικό κομμάτι (χορηγίες, διαφημίσεις, τοποθέτηση προϊόντος, τηλεπωλήσεις) και τις πλατφόρμες διαμποιρασμού βίντεο. Επίσης υπάρχουν ρυθμίσεις για την ψηφιακή τηλεόραση, τις περιφερειακές τηλεοπτικές άδειες αλλά και θεσπίζεται νέο τέλος 0,02% επί των διαφημίσεων, το οποίο δρομολογείται για τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου Ελέγχου και Επικοινωνίας, του αρμόδιου οργάνωου για ζητήματα δεοντολογίας.

"Sponsored links"

Κατά τη γνώμη μας το νομοσχέδιο λύνει κάποια ζητήματα που έχουν μείνει ανοιχτά στο παζλ της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας των τελευταίων δεκαετιών, ωστόσο αφήνει αρκετά ζητήματα άλυτα. Το radiofono.gr θα επανέλθει σύντομα με περαιτέρω άρθρα για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου.

Η δημόσια διαβούλευση για το ραδιοτηλεοπτικό νομοσχέδιο λαμβάνει χώρα στο διαδικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και ενημέρωσης.

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις