15.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νέο συνασπισμό εξουσίας προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας

Ημερομηνία:

«Η ολιγαρχία ακονίζει μαχαιροπήρουνα»

Επιμελείται ο Μανούσος Γ.Δασκαλάκης

Σε λόγο που εκφώνησε σε ημερίδα του Συνασπισμού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων στο τέλος τα ομιλίας του και τα εξής

Αναδημοσιεύουμε από την «Ελευθεροτυπία»

«Αν δει κανείς ποιοι έχουν βγάλει τα μαχαιροπήρουνα και τα ακονίζουν και έχουν βάλει και τις πετσέτες μπροστά και ετοιμάζονται να τους σερβίρουν τη δημόσια περιουσία, ποιοι είναι αυτοί που έχουν καταθέσει προτάσεις να πάρουν και τα νερά και τη γη και τα αεροδρόμια, τότε θα καταλάβει ποιοι ακριβώς ντόπιοι. Έλληνες, τρίβουν τα χέρια τους με το μνημόνιο. Καταλαβαίνει ποια είναι η διαπλοκή, ντόπια και ξένη. Θα καταλάβει ότι το μνημόνιο δεν συντάχθηκε μέσα σε 15 μέρες από κάποιους «φον φούφουτους» που λέει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης., αλλά από την οικονομική ολιγαρχία, από τραπεζικούς κύκλους, από ανθρώπους που ήξεραν πάρα πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα. Είναι όλοι αυτοί που τα χρόνια της ανάπτυξης κέρδιζαν δισεκατομμύρια, έχουν βγάλει και 600 δισ. καταθέσεις -έτσι διαβάζω- στις τράπεζες της Ελβετίας και τώρα ετοιμάζονται να επωφεληθούν και από το δημόσιο πλούτο.
Πρόκειται για τον οικονομικό βραχίονα του οικονομικοπολιτικού συνασπισμού εξουσίας που, μαζί με τα κόμματα που κυβέρνησαν, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., γέννησε μίζες, χρέη, σκάνδαλα αλλά και βαθύ πλούτο. Αυτός ο οικονομικοπολιτικός συνασπισμός εξουσίας δεν μπορεί να μας βγάλει από την κρίση στην οποία μας οδήγησε συνειδητά. Χρειάζεται ένας νέος συνασπισμός εξουσίας, που θα σπάσει το μνημόνιο, θα αναδιανείμει πλούτο και εισοδήματα και θα φέρει στο προσκήνιο τον λαϊκό παράγοντα. Χρειάζεται πρωτίστως όμως μια ευρεία συμπαράταξη κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που θα αναδιατάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς, που θα δώσει ελπίδα, προοπτική και νέα δυναμική για τις ριζοσπαστικές ανατροπές που έχει ανάγκη η χώρα και οι πολίτες, για να μην πέσουμε στη θάλασσα και πνιγούμε όλοι μαζί».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...