20.8 C
Chania
Wednesday, April 17, 2024

Νίκη Κεραμέως: Πώς βγήκε ο μέσος όρος των 17 μαθητών ανά τάξη

Ημερομηνία:

Η υπουργός Παιδείας απαντά για τη δήλωσή της αναφορικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

«Έγινε μεγάλη συζήτηση για το 17 που έδωσα στη δημοσιότητα. Πώς βγήκε το 17; Βγήκε αφαιρώντας τα ειδικά σχολεία. Κατά τα λοιπά, προφανώς αυτό περιλαμβάνει και την Περιφέρεια. Πλην όμως αν δει κανείς τα αστικά κέντρα εκεί ο μέσος όρος είναι από 18 μέχρι 22 ανάλογα τη σχολική βαθμίδα». Αυτό σημείωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, αναφορικά με τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή της για μέσο όρο 17 μαθητών ανά σχολική τάξη στα σχολεία της χώρας.

Όπως είπε η υπουργός, υπήρξε ομόφωνη εισήγηση των ειδικών, για όλο το πλέγμα των μέτρων που θα ισχύσουν στα σχολεία, από τις μάσκες μέχρι όλα τα υπόλοιπα μέτρα. «Η εισήγηση της επιτροπής είναι η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα. Πολλές χώρες πάνε σε άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, διότι τα σχολεία πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα και τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς, με τους συμμαθητές του και με όλες τις δραστηριότητες που έκανε στην καθημερινότητα τους».

Η Νίκη Κεραμέως επεσήμανε πως «αναγνωρίζεται από όλους η ιδιαιτερότητα της περιόδου και πάντοτε με γνώμονα την δημόσια υγεία, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η παροχή του εκπαιδευτικού έργου».Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση δεν έδρασε έγκαιρα για να βρει επιπλέον αίθουσες για να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών ανά τμήμα, η κα Κεραμέως είπε ότι «επί κυβερνήσεως του, ο ΣΥΡΙΖΑ έψαξε αίθουσες μόνο για μια τάξη και κατάφερε να βρει μόνο σε μερικές δεκάδες από τους Δήμους τα χώρας, δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο».

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας προέτρεψε τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, καθώς «πέραν των άλλων αποτρέπει τον συγχρωτισμό των παιδιών με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους».

alfavita.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...