Νίκος Ε. Ηγουμενίδης: Η απόφαση για το Ηράκλειο, ομολογία κυβερνητικής αστοχίας στη διαχείριση της πανδημίας

Κανένα σχόλιο

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρει τα εξής για το “κόκκινο” στο Δήμο Ηρακλείου:

Από σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021, στις 06:00 ο Δήμος Ηρακλείου στο «κόκκινο».

Άλλη μια κυβερνητική αστοχία στη διαχείριση της πανδημίας, ομολογείται έμμεσα αλλά και σαφέστατα, με το κλείσιμο του Ηρακλείου.

"Sponsored links"

Πάρτε ΤΩΡΑ μέτρα:

  1. Εκτεταμένη ιχνηλάτηση, μαζικάtest στην κοινότητα, σε ευάλωτες ομάδες, σε χώρους υψηλού συνωστισμού (σχολεία, εργασιακοί χώροι, κλπ) και, ανάλογα με τα αποτελέσματα, στοχευμένα μέτρα. Σοβαρή αλλαγή στους όρους υγειονομικά ασφαλούς λειτουργίας των «εστιών» υπερμετάδοσης, αντί το οριζόντιο κλείσιμο της κοινωνίας.
  2. Να επιταχυνθούν οι ρυθμοί εμβολιασμούΚΑΙτου πληθυσμού του Ηρακλείου.
  3. Αποτροπή νέας γενικευμένης συμπίεσης της λειτουργίας του δημόσιου συστήματος υγείας
  4. Απαλλάξτε τα νοσοκομεία ΠαΓΝΗ και Βενιζέλειο από το φόρτο των εμβολιασμών, οι οποίοι να περάσουν στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ).
  5. Να ανοίξουν όλα τα εμβολιαστικά κέντρα στα κέντρα υγείας του Ηρακλείου, στις ΤΟΜΥ της πόλης, στο Πολυδύναμο ιατρείο Τυμπακίου.
  6. Άμεσα να θεσμοθετηθούν και να λειτουργήσουν οι υπόλοιπες ΤΟΜΥ στο Ηράκλειο (1 μονάδα/10.000 κατοίκους) καθώς και τα περιφερειακά ιατρεία στις Στάβιες,στην Βαγιωνιά και τα Μάταλα. Να αναβαθμιστεί το ιατρείο στους Άγιους Δέκα.
  7. Μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό, σε όλες τις κλινικές (όχι μόνο στιςCovid) και τις ΜΕΘ των νοσοκομείων ΠαΓΝΗ και Βενιζέλειο, καθώς και των αντίστοιχων ελλείψεων στις δομές της ΠΦΥ.

Στην κρητική οικονομία, που για πρώτη φορά έφτασε στην 1η θέση της ανεργίας στην Ελλάδα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αφήνει ανυπεράσπιστο τον τουριστικό κλάδο στο έλεος της πανδημίας και αβοήθητο τον πρωτογενή τομέα στο έλεος των φυσικών καταστροφών. Και λες και δεν έφταναν αυτά, έρχεται η σημερινή οριζόντια απόφαση για το Δήμο Ηρακλείου, που βέβαια τα αποτελέσματά της στην ήδη πληγωμένη κρητική οικονομία, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από κανένα «επικοινωνιακό» χαλί.

Η ώρα απόδοσης των ευθυνών δεν είναι τόσο μακριά όσο σχεδιάζετε ή φαντάζεστε κύριοι της κυβέρνησης.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις