Νίκος Ηγουμενίδης: «Ειδικά αυτό τον Αύγουστο η Κρήτη δεν ξεχνά και τιμά τους ήρωές της»

Κανένα σχόλιο

Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες σε Ηράκλειο και Κρήτη, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρά τις ιδιόμορφες συνθήκες που ταλανίζουν φέτος τον τόπο και ολόκληρο τον κόσμο πραγματοποιούνται όπως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις μνήμης σε Ηράκλειο και Κρήτη για εκείνους τους αγωνιστές στο νησί που έδωσαν με αυταπάρνηση τη ζωή τους στην Κατοχή ενάντια στον ξένο κατακτητή.

Παρά τα απαιτούμενα αυστηρά μέτρα της υγειονομικής κρίσης – ακόμη και μόνο με την παρουσία των στενών συγγενών – δεν λείπουν μόνο μέσα στις επόμενες ημέρες μια σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις: Στο Σάρχο Μαλεβιζίου όπου τιμάται σήμερα η μνήμη των 35 Εθνομαρτύρων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Αύγουστο του 1944. Στα Ανώγεια, στο χώρο του Ηρώου και στην πλατεία Αρμί όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή μνήμης για τη συμπλήρωση των 76 ετών από την επέτειο του Ολοκαυτώματος Ανωγείων. Και στη Γέργερη μια μέρα μετά, την Παρασκευή, όταν θα ακολουθήσει η πομπή με τη σημαία στη μνήμη των 25 Εκτελεσθέντων Γέργερης και Νυβρίτου από τον τόπο κράτησης έως τον τόπο εκτέλεσής τους.

"Sponsored links"

Παράλληλα, θυμόμαστε τα Σκούρβουλα, στο Δήμο Φαιστού, και τους εκτελεσθέντες από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στις 14 Αυγούστου – με 21 γυναίκες ανάμεσα στα θύματα. Και βέβαια, το 15Αύγουστο, η τοπική Κοινότητα Καμαριώτη θα τελέσει το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων στην Γερμανική Κατοχή. Και στις 17 Αυγούστου ακολουθεί η επέτειος Μνήμης των 27 εκτελεσθέντων κατοίκων Σοκαρά από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Όλες οι εκδηλώσεις κάθε χρόνο αλλά και ειδικά φέτος έχουν τη σημασία τους. Σε μια περίοδο που οξύνεται διαρκώς η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν επιτρέπεται ούτε η λήθη, αλλά ούτε οι αμφισημίες και τα αντιφατικά μηνύματα. Ειδικά αυτό τον Αύγουστο, η Κρήτη έχει λόγους να μην ξεχνά και να τιμά τους ήρωες της. Γι’ αυτό και φέτος οι εκδηλώσεις μνήμης στην Κρήτη συνεχίζονται και στέλνουν σε όλες τις πλευρές το δικό τους ισχυρό μήνυμα».

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις