13.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νίκος Σειραγάκης: Οριστικά ελεύθερος ο καταδικασθείς γυμναστής για ασέλγεια ανηλίκων στο Ρέθυμνο

Ημερομηνία:

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Γρεβενών αποφάσισε να αφεθεί οριστικά ελεύθερος, χάρη στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου, ο καταδικασθείς για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων στο Ρέθυμνο γυμναστής, Νίκος Σειραγάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, το δικαστήριο έκρινε πως δεν παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί κατά την αποφυλάκισή του.

Ο Νίκος Σειραγάκης,  ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών, αποφυλακίστηκε από φυλακές Γρεβενών, αφού εξέτισε 8 χρόνια και 5 μήνες τη στιγμή που ανώτατο όριο φυλάκισης είναι τα 25 έτη, ανεξάρτητα εάν έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 401 ετών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, είχε παρέμβη για την αποφυλάκιση του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με την ποινική νομοθεσία ο εισαγγελέας είχε δικαίωμα να ασκήσει έφεση εντός ενός μήνα (η προθεσμία έληγε στις 22 Μαΐου 2020), ενώ σε διαφορετική περίπτωση μπορούσε να ασκήσει αναίρεση ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Με αφορμή την αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη, κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης επισήμαιναν ότι ο υπουργός, Κωνσταντίνος Τσιάρας έχει επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι οι συνέπειες που επέφεραν οι αλλαγές που προώθησε η προηγούμενη κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα λόγω εφαρμογής του ευμενέστερου νόμου θα φαίνονταν εν καιρώ.

Ήδη ο κ. Τσιάρας αυστηροποίησε τις ποινές και για τις υποθέσεις παιδεραστίας, επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης, που παρακολουθεί την εφαρμογή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα θα αξιολογήσει και αυτό το ζήτημα.

Ο Νίκος Σειραγάκη είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω στο Ρέθυμνο Κρήτης, τον Δεκέμβριο του 2011, για κατάχρηση σε ασέλγεια σε βάρος τριών ανηλίκων αγοριών. Τον Μάιο του 2013 καταδικάστηκε για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης, σε βάρος 36 παιδιών. Το 2016 το Εφετείο του επέβαλε την ίδια ποινή, καθώς για τα εγκλήματα αυτά δεν προβλέπεται ισόβια κάθειρξη.

O Νίκος Σειραγάκης αποφυλακίστηκε από τις φυλακές των Γρεβενών στις 22 Απριλίου 2020, έχοντας εκτίσει 8 χρόνια και 5μήνες κάθειρξης, από τα συνολικά 25 έτη που προβλέπονται ως ανώτατη εκτιτέα ποινή, δηλαδή τα 2/5 της συνολικής του ποινής. Σύμφωνα με την πρόταση του διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Γρεβενών, είχε συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια, ενώ είχε επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά εντός της φυλακής, χωρίς να έχει διαπράξει παραπτώματα. Παράλληλα, είχε συμπληρώσει και 1.300 μεροκάματα στο κυλικείο των φυλακών για όσο χρονικό διάστημα ήταν στην φυλακή.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ