Νίκος Χουντής: «Κίνδυνος “κουρέματος” καταθέσεων και συνεχών εκβιασμών σε βάρος της Ελλάδας»

Κανένα σχόλιο

Να αποσυνδεθεί άμεσα η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος συνεχών εκβιασμών σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης, με απειλή το «κούρεμα» των καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών, ζητά με ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής, στην ερώτησή του, αναφέρεται σε «δηλώσεις προσώπων με “θεσμικό ρόλο” στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τα οποία «εκφράζουν απόψεις που θέτουν ως προϋπόθεση, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης ως την 31.12.2015, επισημαίνοντας ότι, αλλιώς, υπάρχει περίπτωση «κουρέματος» των ελληνικών καταθέσεων, αφού από 1.1.2016 θα τεθεί σε ισχύ η οδηγία 2014/59 για την «ανάκαμψη και εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (BRRD)», επισημαίνοντας ότι, «η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη υιοθετήσει την οδηγία αυτή με τον νόμο 4334/2015, καθώς η ενσωμάτωσή της στην ελληνική νομοθεσία είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο».

Καταλήγοντας, ο Νίκος Χουντής καλεί την Κομισιόν να «αποσυνδέσει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», προκειμένου «να καθησυχάσει τους Έλληνες καταθέτες ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεών τους».

"Sponsored links"

Ακολουθεί η πλήρης ερώτηση του Νίκου Χουντή:

«Από πρόσωπα με «θεσμικό ρόλο» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκφράζονται απόψεις που θέτουν ως προϋπόθεση, για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ολοκλήρωση της 1ης αξιολόγησης ως την 31.12.2015, επισημαίνοντας ότι, αλλιώς, υπάρχει περίπτωση «κουρέματος» των ελληνικών καταθέσεων, αφού από 1.1.2016 θα τεθεί σε ισχύ η οδηγία 2014/59 για την «ανάκαμψη και εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων (BRRD)».

Δεδομένου ότι, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη υιοθετήσει την οδηγία αυτή με τον νόμο 4334/2015, καθώς η ενσωμάτωσή της στην ελληνική νομοθεσία είχε τεθεί ως προαπαιτούμενο,

Ερωτάται η Επιτροπή:

1. Γνωρίζει τις προαναφερθείσες «απόψεις»; Έχουν μελετηθεί και κοστολογηθεί οι επιπτώσεις ενός τέτοιου σεναρίου περί «κουρέματος» των καταθέσεων των ελληνικών τραπεζών;
2. Πώς σχολιάζει την πρόταση του Προέδρου της ΕΚΤ για αποσύνδεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να μην υπάρξει ενδεχόμενο «κουρέματος» καταθέσεων;
3. Με δεδομένο ότι ένα από τα βασικά επιχειρήματα της ελληνικής κυβέρνησης, κατά την υπογραφή του μνημονίου, ήταν «να μην κουρευτούν οι καταθέσεις», μπορεί να καθησυχάσει τους Έλληνες καταθέτες ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα των καταθέσεών τους;»

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις