15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ναι ή Όχι στο ευρώ!

Ημερομηνία:

Το δημοψήφισμα έγινε και έδωσε ένα αποτέλεσμα το οποίο θα συζητηθεί διεξοδικά.

Σήμερα όμως πρέπει να δούμε και κάποια άλλα ζητήματα τα οποία έχουν προκύψει.

Γιατί άραγε ο σκληρός πυρήνας αξιωματούχων Ευρωπαίων απαίτησε να μην υλοποιηθεί ένα ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα των λαών;

Γιατί άραγε έσπευσαν να συνταχθούν με αυτή την απαίτηση τα κόμματα του ΝΑΙ σε όλα;

Τι σημαίνει άραγε το γεγονός ότι η σκληροπυρηνική ηγεσία των Ευρωπαίων καθύβριζε και απειλούσε τον Ελληνικό λαό και την κυβέρνησή του και τα κόμματα του ΝΑΙ σε όλα ουδέποτε αντέδρασαν;

Τι σημαίνει το γεγονός ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι παρενέβαιναν ωμά στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου κράτους και υποδείκνυαν στον Έλληνα Πρωθυπουργό όχι μόνο πώς θα κυβερνά αλλά και με ποιο κόμμα θα συγκυβερνήσει και ουδείς από τις ηγεσίες των κομμάτων του ΝΑΙ σε όλα αντέδρασε.

Όχι μόνο δεν αντέδρασαν και δεν προσβλήθηκαν αλλά χαριεντιζόμενοι δημοσίως οργάνωναν το πραξικόπημα, αναφέροντας ποιός θα είναι ο δοτός πρωθυπουργός και ότι «ψιλοείχαν έτοιμη την κυβέρνηση».

Την πάτησαν όμως.

Σε αντίθεση με αυτούς υπήρξε ο Ελληνικός λαός ο οποίος και προσβλήθηκε και αντέδρασε. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι δηλωτικό της κατάστασης.

Τις επόμενες μέρες η Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και οι άλλοι λαοί της Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν (ίσως όχι δημόσια) ένα ζήτημα το οποίο θα προκύψει από το επιπόλαιο σύνθημα ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.

Τις επόμενες ημέρες η μικρή ομάδα των σκληροπυρηνικών της Ευρώπης οι οποίοι θέλουν μία Ελιτίστικη Ευρωζώνη ολίγων μεγάλων κρατών θα αλλοιώσει το νόημα του συνθήματος ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ και θα το χρησιμοποιήσει για να υποστηρίξει ότι οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ στο Ευρώ σε ποσοστό 62% και ΝΑΙ στο Ευρώ 38%. Είμαι βέβαιος ότι θα διαπράξουν και αυτή την αθλιότητα. Αυτό όμως είναι πολύ σοβαρό και επιτέλους έστω και για μία φορά τα κόμματα του ΝΑΙ σε όλα θα πρέπει να τοποθετηθούν γραπτώς και δημόσια κατά των απειλών και εκβιαστικών διλημμάτων που εκστομίζουν οι απανταχού Σούλζ και Σόιμπλε της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση έχω την άποψη ότι ο Ελληνικός λαός αλλά και οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να ανοίξουν τη σε βάθος συζήτηση χωρίς ταμπού και προαπαιτούμενα για το τι Ευρώπη θέλουμε. Την Ευρώπη των λαών ή την σημερινή Ευρώπη των αριθμών την Ευρώπη των κυρίαρχων Κρατών-Εθνών ή μία χώρα που θα λέγεται Ευρώπη και θα αποτελείται από διάφορες πόλεις με το όνομα Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα κλπ.

Κουκουράκης Κων/νος

Π Δήμαρχος Ιναχωρίου

"google ad"

Δημοτικός Σύμβουλος Κισσάμου

Υ. Γ.

Η κυβέρνηση Τσίπρα θυσίασε τον κ. Βαρουφάκη, πρόσωπο μεγάλης Διεθνούς Λαϊκής Ακτινοβολίας, πολύ ικανό και ανθεκτικό στους κανονιοβολισμούς τους οποίους δέχτηκε επί 5 μήνες.

Θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίζω εάν η σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης εξυπηρέτησε Εθνικές Επιδιώξεις. Μόνον σε αυτήν την περίπτωση γίνεται ανεκτή η απομάκρυνσή του.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ