“Ναι στους πρόσφυγες και στην Κρήτη” από το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων

Κανένα σχόλιο

«Η εμπειρία των γιατρών και των εθελοντών του ΚΙΦΑΧ υπαγορεύει ως προτεραιότητα την ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα των παιδιών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων που τοποθετείται θετικά στο ζήτημα εγκατάστασης προσφύγων στην Κρήτη αναφέροντας πως είναι «δίκαιο και προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού να συμμετάσχει και η Κρήτη και οι Κρητικοί στην επούλωση του προσφυγικού ζητήματος».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων δηλώνει διαρκές παρών στις ανάγκες της κοινωνίας και των προσφύγων, οι οποίες συμβαδίζουν και δεν έρχονται σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.

"Sponsored links"

Η εμπειρία των γιατρών και των εθελοντών του ΚΙΦΑΧ υπαγορεύει -όπως και σε πρότερο χρονο έχουμε επισημάνει- ως προτεραιότητα στην παρούσα φάση των προσφυγικών ροών, που είτε περνούν είτε κατευθύνονται στη χώρα μας, την ενσωμάτωση των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα των παιδιών. Η προτεραιότητα αυτή συνάδει με τον καταρχήν εξαγγελθέντα σχεδιασμό του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που μιλά -δια στόματος υπουργού Γ. Μουζάλα- για φιλοξενία 2.000 προσφύγων στην Κρήτη.

Είναι απλώς δίκαιο και προς την κατεύθυνση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού να συμμετάσχει και η Κρήτη και οι Κρητικοί στην επούλωση του προσφυγικού ζητήματος και με αυτόν τον τρόπο. Και είναι οι δύο αυτές αξίες -η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός- που υπαγορεύουν δομές φιλοξενίας ανοιχτές και επισταμένη προσπάθεια για φιλοξενία σε σπίτια και με την αρωγή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Το ΚΙΦΑΧ είναι εδώ για να συνδράμει κάθε τέτοια πρωτοβουλία και καλεί τους Δήμους του νομού Χανίων, την Αντιπεριφέρεια αλλά και όλους τους φορείς να πάρουν θέση θετική, να συνδράμουν στον αρτιότερο σχεδιασμό για τη φιλοξενία και την ενσωμάτωση αυτών που θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς, αυτών για των οποίων τον ξεριζωμό ευθύνεται και η σιωπή μας.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις