Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ζητά και ο Σύλλογος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή του το Παράτημα Χανίων του Πανελληνίου Συλλόγου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (Φίλοι και απόγονοι) εκφράζει τη διαμαρτυρία του για το νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που νομοθέτησε για να δυσκολέψει – εμποδίσει τις απεργίες, έρχεται τώρα να νομοθετήσει, συμπληρώνοντας το αντεργατικό πλαίσιο, με στόχο την καταστολή των εργατικών διεκδικήσεων, ποινικοποιώντας τις εργατικές – λαϊκές διαδηλώσεις, όπως το απαιτούν οι αστοί εκμεταλλευτές, τα μονοπώλια.

"Sponsored links"

Το γεγονός πως το νομοσχέδιο αυτό έρχεται αιφνιδιαστικά μέσα στο κατακαλόκαιρο κι ενώ ακόμα ο λαός μας αντιμετωπίζει τους περιορισμούς και άλλες οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, προϊδεάζει πως τα χειρότερα έπονται και προσπαθούν, έτσι, να εμποδίσουν τις αναμενόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώνεται μια ακόμη φορά πως οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές πάνε μαζί με αντιδημοκρατικά μέτρα. Όμως η πείρα δείχνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα χέρια, θα αντιδράσουν! Το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο! Η φωνή των εργατών δεν φιμώνεται και η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που όχι μόνο αψηφούσαν τις απαγορεύσεις και την κατασταλτική, μέχρι φυλακής, βασανισμών και θανάτου, δράση των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, αλλά τους πολέμησαν μέχρι να απελευθερώσουν το λαό μας από την κατοχή, και έχοντας αυτήν την ιστορική πείρα για την κατάκτηση και διασφάλιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, καταγγέλλει τα κατασταλτικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και καταδικάζει το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τον περιορισμό – απαγόρευση των λαϊκών διαδηλώσεων, νομοσχέδιο κρατικής τρομοκρατίας και αυταρχισμού σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο αυτό χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο. Καλούμε όλους τους αγωνιστές, τους φίλους και απογόνους της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις λαϊκές εργατικές κινητοποιήσεις με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα για να μην περάσει και να αποσυρθεί το κατάπτυστο κυβερνητικό νομοσχέδιο.»

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις