“Να γιατί κάποιοι φτάνουν στο σημείο να βάζουν φόλες…”

Κανένα σχόλιο

Αυτό μας είπε φίλος αναγνώστης της εφημερίδας τον οποίο σπεύσαμε να μαλώσουμε αυστηρά.

Όπως μας είπε, η κατάσταση σε περιοχές λίγο έξω από την πόλη των Χανίων με τα αδέσποτα σκυλιά είναι τραγική. Τα σπίτια και τα χωράφια απέχουν το ένα από το άλλο και τα σκυλιά δημιουργούν αγέλες. Αγριεύουν. Και ορμούν διαρκώς στα κοτέτσια και τα ζώα προκαλώντας καταστροφές.

Όταν η πολιτεία δεν πράττει τα δέοντα και διαρκώς πλήττονται οι περιουσίες των ανθρώπων, όταν τα σκυλιά είναι πολλά και είναι άγρια και οι άνθρωποι είναι μεροκαματιάρηδες, τότε από το μυαλό κάποιων περνάει και η φόλα.

"Sponsored links"

Και κάποιοι βάζουν φόλα.

Επ’ ουδενί δεν δικαιολογούμε τέτοιες πράξεις που είναι φρικτές. Όμως, καλό είναι οι φρικτές πράξεις να αποτρέπωνται. Ο τρόπος για να αποτραπούν είναι να δράσει επιτέλους η πολιτεία, στην περίπτωσή μας ο Δήμος Χανίων τιμωρώντας όσους ρίχνουν φόλες αλλά ταυτόχρονα δίνοντας λύσεις στο ζήτημα των αδέσποτων.

Γιατί το να πετάνε διαρκώς το μπαλάκι στον πολίτη και να του ζητούν να αναλάβει τα κόστη που έχει η αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων εις το όνομα της φιλοζωίας δεν είναι μόνο λάθος, πλήττει και την ίδια την ιδέα της φιλοζωίας, αφού μετατρέπει την αγάπη για τα ζώα σε άλλο ένα εργαλείο εξοικονόμησης πόρων από τις αρχές.

 

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις