23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ζητάει με τροπολογία που κατέθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ημερομηνία:

Τροπολογία που αποσκοπεί στο να καταστεί δεσμευτική η δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, καθώς και Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στο σχέδιο νόμου για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης που συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Εισηγητής στο νομοσχέδιο από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ο βουλευτής ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η εν λόγω τροπολογία, «Τήρηση αρχών δημοσιότητας στις αντιδράσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», κατατέθηκε με στόχο να μπορεί ολόκληρη η κοινωνία να κατανοήσει ποιο κομμάτι των σημερινών αυστηρών μέτρων είναι υγειονομικά επιβεβλημένο και ποιο είναι πολιτική επιλογή.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, στην εισήγηση του, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «τίθεται μείζον ζήτημα δημοκρατίας όταν η κυβέρνηση διαρκώς επικαλείται τις εισηγήσεις των επιστημόνων για να νομιμοποιήσει αμιγώς πολιτικές αποφάσεις». Και αναφέρθηκε στα εξής παραδείγματα: «Μόλις πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τον Πρωθυπουργό ότι οι επιστήμονες είχαν εισηγηθεί μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την προηγούμενη άνοιξη και μετά. Επίσης, οι επιστήμονες είχαν εισηγηθεί τον περιορισμό των δραστηριοτήτων σε λατρευτικούς χώρους, την ώρα που τα φιλικά προς την κυβέρνηση τους παρουσιάζουν τους να σιωπούν επί του θέματος τόσο καιρό».

Και κατέληξε στο ότι  «επειδή όλα αυτά τραυματίζουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας απέναντι στους επιστήμονες, ακριβώς την στιγμή που τους έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη, ως πολιτικό σύστημα πρέπει να δράσουμε και να ενισχύσουμε αυτή την εμπιστοσύνη», τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει με την απαιτούμενη συναίνεση, που θα αποτελεί προϊόν πειθούς και όχι εξαναγκασμού.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...