Να δημοσιοποιούνται τα πρακτικά συνεδριάσεων της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων ζητάει με τροπολογία που κατέθεσε, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Κανένα σχόλιο

Τροπολογία που αποσκοπεί στο να καταστεί δεσμευτική η δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης, καθώς και Βουλευτές μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στο σχέδιο νόμου για τους επιχειρηματικούς χρήστες επιγραμμικών υπηρεσιών διαμεσολάβησης που συζητήθηκε σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου. Εισηγητής στο νομοσχέδιο από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ο βουλευτής ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η εν λόγω τροπολογία, «Τήρηση αρχών δημοσιότητας στις αντιδράσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», κατατέθηκε με στόχο να μπορεί ολόκληρη η κοινωνία να κατανοήσει ποιο κομμάτι των σημερινών αυστηρών μέτρων είναι υγειονομικά επιβεβλημένο και ποιο είναι πολιτική επιλογή.

Ο Χάρης Μαμουλάκης, στην εισήγηση του, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «τίθεται μείζον ζήτημα δημοκρατίας όταν η κυβέρνηση διαρκώς επικαλείται τις εισηγήσεις των επιστημόνων για να νομιμοποιήσει αμιγώς πολιτικές αποφάσεις». Και αναφέρθηκε στα εξής παραδείγματα: «Μόλις πρόσφατα ενημερωθήκαμε από τον Πρωθυπουργό ότι οι επιστήμονες είχαν εισηγηθεί μέτρα για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την προηγούμενη άνοιξη και μετά. Επίσης, οι επιστήμονες είχαν εισηγηθεί τον περιορισμό των δραστηριοτήτων σε λατρευτικούς χώρους, την ώρα που τα φιλικά προς την κυβέρνηση τους παρουσιάζουν τους να σιωπούν επί του θέματος τόσο καιρό».

"Sponsored links"

Και κατέληξε στο ότι  «επειδή όλα αυτά τραυματίζουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας απέναντι στους επιστήμονες, ακριβώς την στιγμή που τους έχουμε περισσότερο από ποτέ ανάγκη, ως πολιτικό σύστημα πρέπει να δράσουμε και να ενισχύσουμε αυτή την εμπιστοσύνη», τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει με την απαιτούμενη συναίνεση, που θα αποτελεί προϊόν πειθούς και όχι εξαναγκασμού.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις