19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Να δώσει η κυβέρνηση τα στοιχεία για το ποια είναι τα 196 ακίνητα από τον Δήμο Χανίων που περνάνε στο Υπερταμείο

Ημερομηνία:

Στην επίθεση βγήκανε οι Υπουργοί της κυβέρνησης κ.κ. Γ. Σταθάκης και Π. Πολάκης σχετικά με την είδηση για τα 196 ακίνητα από τον Δήμο Χανίων που περνάνε στο Υπερταμείο. Ειδικά ο κ. Πολάκης μίλησε για διαγωνισμό για το μεγαλύτερο “fake news” για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Όμως για την ταμπακιέρα λίγα πράγματα.

Ποια είναι η ταμπακιέρα; Ότι 196 ακίνητα του Δήμου Χανίων περνάνε στο Υπερταμείο και ότι η διαδικασία αυτή έγινε εν κρυπτώ.

Η αλήθεια είναι ότι και στο παρελθόν στις προσπάθειες της εφημερίδας μας να βρούμε ποια είναι τα ακίνητα στην Κρήτη που περνάνε στο Υπερταμείο για “αξιοποίηση” συναντήσαμε μπροστά μας έναν τοίχο.

Οι αρμόδιοι δεν έβγαιναν στα τηλέφωνα και όταν έβγαιναν έβρισκαν τρόπους να μην πουν τίποτα. Παραπέμπανε σε άλλους “αρμόδιους”, σε άλλους φορείς… αλλού. Όπου γινόταν για να τους αφήσουμε ήσυχους.

Δύο μήνες κράτησε η προσπάθειά μας να συλλέξουμε στοιχεία.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε αυτά τα στοιχεία να είναι δημόσια και να έχει πρόσβαση σε αυτά ο κάθε πολίτης αφού αφορούν δημόσια περιουσία. Αλλά η χώρα δεν είναι υπό φυσιολογικό καθεστώς εδώ και χρόνια.

Οι κ.κ. Σταθάκης και Πολάκης όμως θεωρούν μάλλον ότι όλα είναι φυσιολογικά σε αυτή τη χώρα που εδώ και χρόνια επικρατεί η ανωμαλία. Και στην είδηση των 196 ακινήτων που μπαίνουν στο Υπερταμείο ανακάλυψαν “fake news”.

Στην πραγματικότητα, αφού ανακάλυψαν “fake news”, έχουν μια μοναδική ευκαιρία να πούνε την αλήθεια και να σβήσουν κάθε σκιά δίνοντας στο φως της δημοσιότητας τη λίστα με τα ακίνητα του Δήμου Χανίων, με τα ακίνητα σε όλη την Κρήτη που περνάνε στο Υπερταμείο. Αυτό θα είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για μία επιστροφή στην ομαλότητα.

Θα το κάνουν; Αμφιβάλλουμε πολύ.

Γιατί, αν και καταγγέλλουν τη Νέα Δημοκρατία ότι στην προσπάθειά της να ασκήσει αντιπολίτευση κατέφυγε σε ψέμματα, η αλήθεια είναι – και το γνωρίζουν και οι ίδιοι – ότι ζούμε σε μία σπάνια περίοδο στην ιστορία της χώρας όπου κυβέρνηση και αντιπολίτευση σε λίγα, πολύ λίγα διαφωνούν. Και ένα από αυτά δεν είναι τα ακίνητα του δημοσίου που περνούν στο Υπερταμείο.

Αλλά οι εικονικές διαφωνίες, οι πύρινοι λόγοι για fake news είναι καλοί για τους οπαδούς, όχι για την αλήθεια.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτη συνάντηση της «Παγκρήτιας Δικτύωσης για το Περιβάλλον» στο Πάνορμο Ρεθύμνου

Αρχές Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη δια ζώσης συνάντηση της...

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...