14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

«Να κι αν είναι οργισμένος» – Η προσβλητική κίνηση του Μουτζούρη που εξόργισε τον πρωθυπουργό – “Μετά από αυτή τη χυδαιότητα δεν έχουμε να πούμε κάτι”, λέει το Μαξίμου | Βίντεο

Ημερομηνία:

Το βίντεο που κυκλοφόρησε το βράδυ της Τετάρτης ήταν η αιτία που ακυρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη την Πέμπτη.

Στο βίντεο ο κ. Μουτζούρης κάνει λόγο για «στρατό κατοχής» και «μισθοφόρους του Ερντογάν» αναφερόμενος στα ΜΑΤ, ενώ για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό λέει «Δεν πάω στο ραντεβού με Μητσοτάκη, να κι αν είναι οργισμένος», κάνοντας τη χαρακτηριστική προσβλητική κίνηση.

Δείτε το βίντεο:

Μαξίμου: «Μετά από αυτή τη χυδαιότητα δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη»

«Γραφικό και επικίνδυνο» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, σχολιάζοντας τη συμπεριφορά κατά του πρωθυπουργού.

Μάλιστα ο κ. Πέτσας μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε πως πλέον ο κ. Μουτζούρης έκλεισε κάθε «πόρτα» διαλόγου για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και την αντιμετώπιση της εκρηκτικής κατάστασης στα νησιά.

Δεν γίνεται δεκτή καμία συγνώμη

Χαρακτηριστικά ο κ.Πέτσας είπε ότι ο κ. Μουτζούρης είναι μια κατηγορία από μόνος του και τόνισε «καμία συζήτηση μαζί του. Η όποια συζήτηση θα ήταν υποκριτική, δεν γίνεται δεκτή καμία συγγνώμη».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Μουτζούρης «έχει τεράστιες ευθύνες» για την κατάσταση στα νησιά, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξάντλησε μαζί του κάθε δυνατότητα διαλόγου.

Σε ερώτηση αν θα ζητηθεί η παραίτησή του από την κυβέρνηση, είπε «αυτό θα το δούμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε όλες τις ευθύνες του».

Σχετικά με το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση μετά τα επεισόδια, ο κ. Πέτσας είπε πως η κυβέρνηση έχει ευελιξία στην προσέγγιση του στόχου.

Επίσης, όπως είπε, παρά τα επεισόδια την πρώτη μέρα τα μηχανήματα έφτασαν στο σημείο που έπρεπε για να ξεκινήσουν τις εργασίες.

«Είχαμε ακραία επεισόδια, μέχρι και πυροβολισμούς», είπε ο κ. Πέτσας επισημαίνοντας ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι να πέσουν οι τόνοι σήμερα, Πέμπτη, ενώ συμπλήρωσε πως θα σχηματιστούν δικογραφίες για όσους συμμετείχαν στα ακραία επεισόδια.

"google ad"

Μουτζούρης: Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; – Ήταν ιδιωτική συνομιλία

Καμία μεταμέλεια για την αντίδραση που είχε απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο – κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη – δεν έδειξε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Γιατί να ζητήσω συγγνώμη; Σε ιδιωτική συνομιλία να ζητήσω συγγνώμη;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουτζούρης.

«Κατ’ ιδίαν μπορώ να δείξω σε όποιον θέλω ό,τι θέλω, είναι ιδιωτική συνομιλία» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έδειξε η κυβέρνηση ότι θέλει να σωθεί το νησί όταν κάνει δομές όπου θα εγκλωβιστεί χιλιάδες κόσμου». Όπως είπε ο Κώστας Μουτζούρης η στάση του θα ήταν διαφορετική «αν έβλεπα απεγκλωβισμό μεταναστών ή φύλαξη συνόρων».

Ερωτηθείς αν θα πάει στη σύσκεψη, το απόγευμα, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μουτζούρης απάντησε «αν φύγουν τα ΜΑΤ και βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει ηρεμία, θα το σκεφτώ αν θα πάω στο Μαξίμου».

Όσον αφορά τα επεισόδια σε βάρος αστυνομικών στη Λέσβο και τη Χίο την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου είπε «καταδικάζω 100% τον εγκλωβισμό των ΜΑΤ όπως καταδικάζω τις βιαιότητες που υπέστησαν οι κάτοικοι των νησιών. Ήταν πολύ βίαιοι αυτή τη φορά οι αστυνομικοί. Εγώ τα σέβομαι τα σώματα ασφαλείας».

topontiki.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε οι δείκτες του ρολογιού θα πάνε μια ώρα μπροστά

Με το δεύτερο 10ημερο του Μαρτίου να ολοκληρώνεται, οδεύουμε...

Ο τουρισμός “φωνάζει” για προσωπικό

Μετά από ένα τουριστικό έτος με περίπου 33 εκατομμύρια επισκέπτες από το εξωτερικό,...

Στο… περίμενε για την πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου!

Εκατοντάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες πρώιμων κηπευτικών αλλά και εξαγωγείς...

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Ηλείας – Αισθητός και στα Χανιά

Δύο σεισμοί 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών σημειώθηκαν το...