«Να ξέρεις Κομαντάντε»

Κανένα σχόλιο

«Να ξέρεις Κομαντάντε, πως όλες οι μανάδες στον κόσμο πονούνε κι αυτός ο πόνος των μανάδων θα φάει τη Γερμανία! Η Γερμανία θα χαθεί, βάνω την κεφαλή μου: βάνεις στοίχημα Κομαντάντε;»

Στα Μεσκλά, μια γριά περήφανη που έκρυβε δύο Άγγλους και τους συνέλαβαν οι Γερμανοί, είπε αυτά τα λόγια.

Που είναι τώρα αυτοί οι άνθρωποι; Αυτές οι ψυχές τελείωσαν; Κιότεψαν; Παραδόθηκαν; Τι έγινε αυτή η λεβεντιά; Συνθηκολόγησε με τους Ναζί; Συνθηκολόγησε με όλα; Δέχτηκε κοινές εκδηλώσεις με τους φονιάδες; Έδωσε συγχωροχάρτι σε εισβολείς; Έφαγε και τσούγκρισε ποτήρια μαζί τους; Στην Κάντανο, στα Φλώρια;

"Sponsored links"

ΝΤΡΟΠΗ!

Ατέλειωτη ντροπή για την λήθη. Γιατί η λήθη είναι η λησμονιά. Και η λησμονιά είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Λήθη ζητούν αυτοί που ντρέπονται για το παρελθόν τους! Για τα έργα τους. Για τις πράξεις τους1
Όχι αυτοί που πρέπει να είναι υπερήφανοι για το παρελθόν τους.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

Α.Ρ.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015
  • Hip to the JiveΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7:00 pm - 9:00 pmμε τον Farmer Fastbird
    Οδηγός μας παραγωγές και μουσικά κομμάτια από όλο τον κόσμο, παλιά και νέα, γνωστά και άγνωστα, που για εμάς ήταν, είναι και θα παραμείνουν “Hip to the Jive”. Σκοπός μας να χαλαρώσουμε, να γκρουβάρουμε, να προβληματιστούμε αλλά και να διδαχτούμε από αυτές τις περιπλανήσεις. Κεντρική φιλοσοφία της εκπομπής είναι πως υπάρχει μία γλώσσα ικανή να περιγράψει την έννοια της ελευθερίας καλύτερα από όλες της άλλες, αυτή είναι μια γλώσσα παγκόσμια και ονομάζεται Μουσική.