23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Να ριχτούν σε θαλάμους αερίων οι πρόσφυγες προτείνει στέλεχος του ακροδεξιού AfD

Ημερομηνία:

Σε τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε από τον γερμανικό κολοσσό ProSieben, ακούγεται ο  Κρίστιαν Λουτ (Christian Lüth ), στέλεχος και πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) να προτείνει για τους πρόσφυγες στη Γερμανία: «Μπορούμε να τους πυροβολήσουμε ή να τους ρίξουμε σε θάλαμο αερίων».

Το ντοκιμαντέρ του Thilo Mischke είναι βασισμένο σε 18μηνη έρευνα σε ακροδεξιούς κύκλους και θέτει το ερώτημα: «Διακυβεύεται η φιλελεύθερη δημοκρατία της Γερμανίας;» Ο ίδιος ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ περιγράφει την ακροδεξιά στη Γερμανία ως μια «πολύ επικίνδυνη ομάδα που επηρεάζει σταδιακά κανονικούς ανθρώπους».

Οι δηλώσεις του Γερμανού πολιτικού, πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, έγιναν τον περασμένο Φεβρουάριο στο Newton Bar  στο Βερολίνο, σε συζήτησή του με την youtuber Λίζα Λιτσέντσια. Στο χώρο είχαν τοποθετηθεί κρυφές κάμερες και μικρόφωνα.

Σε ερώτηση της Λιτσέντσια για το αν συμφέρει την AfD το ότι ήρθαν περισσότεροι πρόσφυγες στη Γερμανία, ο Κρίστιαν Λουτ απάντησε: «Ναι, επειδή το AfD τα πάει καλύτερα. Όσο χειρότερα πηγαίνει η Γερμανία, τόσο το καλύτερο για την AfD», προσθέτοντας ότι διαφορετικά το κόμμα του θα βρισκόταν στο όριο του 3%, (στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2017 το AfD, με την αντιπροσφυγική πολιτική του, συγκέντρωσε 12,6% και κατέλαβε 94 έδρες).

Και συμπλήρωσε διευκρινιστικά: «Σε τελευταία ανάλυση θα μπορούσαμε αργότερα αν τους πυροβολήσουμε όλους. Αυτό δεν είναι καθόλου πρόβλημα. Ή να τους βάλουμε σε θαλάμους αερίων, ή να τους θανατώσουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Είναι το ίδιο για μένα»!!!

Ο Κρίστιαν Λουτ ήταν από τα ιδρυτικά στελέχη του AfD, από το 2013. Υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του ακροδεξιού κόμματος, θέση από την οποία καθαιρέθηκε (υποχρεώθηκε σε παραίτηση) τον Απρίλη του 2020 μετά τον αυτοχαρακτηρισμό του ως «φασίστα».

Μετά το σάλο που ξεσήκωσαν τα σχόλια περί θαλάμου αερίων και πυροβολισμών εναντίον των προσφύγων, ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος AfD,  Alexander Gauland, ανακοίνωσε τη διαγραφή του Λουτ από το κόμμα, καθώς «τα σχόλια που αποδίδονται στον Κρίστιαν Λουτ είναι απολύτως απαράδεκτα και ασύμβατα με τους στόχους και τις πολιτικές του AfD».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, ProSieben Spezial, DW

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...