13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νοάμ Τσόμσκι: Στόχος τους είναι να καταστήσουν ξεκάθαρο ότι οι σκέψεις περί Δημοκρατίας και επικράτησης της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να εγκαταλειφθούν

Ημερομηνία:

«Οι πολιτικές της λιτότητας που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν παράλογες από οικονομικής απόψεως και απολύτως καταστροφικές για την Ελλάδα», δηνώνει ο Ν. Τσόμσκι στο Popaganda και την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη.

«Η σημερινή συμπεριφορά των Θεσμών είναι ντροπιαστική», δηλώνει αποκλειστικά  στην Popaganda o Αμερικανός ακαδημαϊκός Νόαμ Τσόμσκι, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός με το Δημοψήφισμα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη “ θλιβερή επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών.»

«Οι πολιτικές της λιτότητας που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν παράλογες από οικονομικής απόψεως και απολύτως καταστροφικές για την Ελλάδα», προσθέτει, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα «φρικτή».

«Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι στόχος τους είναι να καταστήσουν ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει ανεκτή η περιφρόνηση των τραπεζών του Βορρά  και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών  και ότι οι σκέψεις  περί Δημοκρατίας και επικράτησης  της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να εγκαταλειφθούν. Δεν υπάρχει λόγος, αν εξαιρέσεις το ζήτημα  εξουσίας,  να συνεχιστεί η ντροπιαστική φάρσα, χάρη  στην οποία οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες κερδοφορούν από τα βάσανα του ελληνικού λαού που υποφέρει .

Το χρέος θα έπρεπε να έχει αναδιαρθρωθεί ριζικά εδώ και  πολύ καιρό ή απλώς να είχε κηρυχθεί  “επαχθές» και να έχει ακυρωθεί. Σήμερα δίνεται στον  ελληνικό λαό η θλιβερή επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών. Το μόνο που μπορείς να ελπίσεις είναι ότι η γενναία αντίσταση στην βάναυση επίθεση που επιχειρείται θα ενθαρρύνει τη διεθνή αλληλεγγύη που θα διασώσει και τους ίδιους τους Έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους  από τη σκληρή μοίρα που επιβάλλουν οι ισχυροί.»

Τέλος, ο Νόαμ  Τσόμσκι  μας  παραπέμπει να διαβάσουμε με προσοχή το σημερινό άρθρο του νομπελίστα οικονομολόγου Πολ Κρούγκμαν στους New York Times.

left.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...