Νομική παράσταση των ξενοδόχων της Κρήτης στην διαδικασία της πτώχευσης της Thomas Cook

Κανένα σχόλιο

Επιταχύντονται οι εξελίξεις αναφορικά με την εξέλιξη της κατάστασης, στην υπό πτώχευση Thomas Cook Touristik GmbH (Γερμανίας), καθώς μετά την επιστολή της διευθύνουσας συμβούλου Stefanie Berg, την οποία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημοσίευσε το money-tourism.gr, προς τους ξενοδόχους, οι ξενοδόχοι της Κρήτης, μετά την πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, για συνεργασία με γερμανικό νομικό γραφείο, θα επιδιώξουν απευθείας επαφή, για το τι μέλλει γενέσθαι.

Πιο αναλυτικά, μετά την ένταξη της εταιρίας σε προπτωχευτική διαδικασία, που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο εκκαθαριστής πρέπει εντός 3 μηνών, δηλαδή έως τα τέλη Δεκεμβρίου, να υποβάλλει έκθεση για την κατάσταση της εταιρίας, με όλες τις λεπτομέρειες, αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία, τις υποχρεώσεις, τα συμβόλαια, κ.λπ., κ.λπ..

Από την στιγμή που η κα. Berg, αναφέρει στην επιστολή της ότι υπάρχουν επαφές με πολλούς δυνητικούς επενδυτές και το πλάνο είναι η εταιρία να επαναλειτουργήσει την 1η Δεκεμβρίου και την 1η Ιανουαρίου να επαναλάβει τα ταξίδια των πελατών της, το 3μηνο της διαδικασίας,, αυτονοήτως, θα σμικρυνθεί και οι εξελίξεις θα τρέξουν πολύ πιο γρήγορα, εφόσον υπάρχουν οι επενδυτές.

"Sponsored links"

Αυτός είναι και ο λόγος που στην επιστολή της η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας, ζητάει από τους ξενοδόχους να μην ακυρώσουν τα συμβόλαια που έχουν με την εταιρία και τα επιμέρους brands, καθώς αυτά αποτελούν πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο και κύριο σημείο ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Στο πλαίσιο αυτό, και μετά τη συνεργασία που συνήψε η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, με την Γερμανική νομική εταιρία Sozietät Spiliakos & Kotsopoulos, στο πλαίσιο της οποίας την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα Γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ, οι ξενοδόχοι της Κρήτης, οι οποίοι επλήγησαν από την πτώχευση του τουριστικού οργανισμού THOMAS COOK, θα αποστείλουν όλα τα στοιχεία στην νομική εταιρία (τιμολόγια, προκαταβολές, συμβόλαια, κ.λπ.).

Η διαδικασία αυτή και η παροχή νομιμοποίησης, αφορά σε κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση ξεχωριστά και δεν μπορεί να γίνει σε κεντρικό επίπεδο, μέσω της Ένωσης. Ακολούθως, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, που εμπλέκονται στην διαδικασία, η νομική εταιρία θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον εκκαθαριστή, και πάντως πριν ολοκληρωθεί η έκθεση για την κατάσταση της εταιρίας, ώστε να διαπιστώσει το ενδεχόμενο αποζημίωσης και γενικότερα των «ανταλλαγμάτων», ενόψη της πιθανότητας συνέχισης της συνεργασίας των ξενοδοχείων με τη νέα εταιρία, εφόσον αυτή επαναλειτουργήσει με νέους επενδυτές.

money-tourism.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις