Νορβηγία: “Όχι” σε ανεμογεννήτριες προς όφελος των άγριων ταράνδων

Κανένα σχόλιο

Η νορβηγική κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα ότι η προστασία των ζώων έχει προτεραιότητα, απορρίπτοντας την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου 120 μεγαβάτ που θα μπορούσε να βλάψει τους άγριους πληθυσμούς, σύμφωνα με το Reuters.

Το αιολικό πάρκο είχε τη δυνατότητα να ενισχύσει την οικονομία στον αραιοκατοικημένο δήμο, αλλά θα βρισκόταν επίσης εντός εθνικού δρυμού όπου ζουν οι τάρανδοι, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της χώρας, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η κατασκευή του.

Άλλες απειλές για τις αγέλες των άγριων ταράνδων περιλαμβάνουν την κατασκευή εξοχικών κατοικιών, δρόμων, δεξαμενών και σιδηροδρόμων. Ενδεικτικά, το Νοέμβριο του 2017, οκτώ εμπορευματικές αμαξοστοιχίες σκότωσαν περίπου 110 ταράνδους στη Νορβηγία μέσα σε μια εβδομάδα. Η ανθρώπινη ανάπτυξη έχει εισβάλει τον βιότοπο των ταράνδων και τα πλάσματα υποφέρουν, σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Εξάλλου, η κλιματική αλλαγή, με τις πιο συχνές καταψύξεις και αποψύξεις των χειμερινών βοσκοτόπων έχει επίσης αρνητικό αντίκτυπο στον πληθυσμό των ταράνδων, ιδιαίτερα στον αρκτικό βορρά.

"Sponsored links"

Περίπου το 99% των εγχώριων ενεργειακών αναγκών της Νορβηγίας καλύπτεται από την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται στα υδροηλεκτρικά φράγματα. Παράγοντας πλεονάζουσα ενέργεια, η χώρα εξάγει ενέργεια σε άλλα σκανδιναβικά κράτη και την Ολλανδία. Το 2017, η Νορβηγία ενέκρινε την κατασκευή δύο αιολικών πάρκων με συνολική ισχύ 141 μεγαβάτ στο νότιο τμήμα της χώρας, κάτι που έκανε την πρόσφατη απόφαση πιο εύκολη.

Στα : Κόσμος

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις