“Ντου” για τα τραπεζοκαθίσματα… στο Ηράκλειο

Κανένα σχόλιο

Κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας θα αρχίσουν να σαρώνουν από σήμερα όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να ελέγξουν τις άδειες χρήσης κοινοχρήστων χώρων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει δρομολογηθεί, πρόκειται να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι επιχειρήσεις του κέντρου της πόλης, με έμφαση την περιοχή γύρω από τη Λότζια, αλλά και την πλατεία Ελευθερίας. Οι παραβάτες βρίσκονται αντιμέτωποι με βαρύτατα πρόστιμα, αφού σύμφωνα με τον νόμο, τους χρεώνεται διπλό, το κόστος της χρέωσης της άδειας που αντιστοιχεί στο κατάστημα τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του πολιτικού προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνου Παττακού, οι παραβάσεις εκτιμάται ότι δεν θα είναι πολλές, αφού ο μεγαλύτερος αριθμός των καταστηματαρχών δείχνει επιμέλεια στην έκδοση των σχετικών αδειών. Αυτό όπως εξηγεί, είναι μια πολλή θετική εξέλιξη που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια και αν μη τι άλλο δείχνει ότι πλέον το σκηνικό έχει αλλάξει άρδην και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που συναντούσε κανείς παλαιότερα.

"Sponsored links"

Σε κάθε περίπτωση, όπως εξηγεί ο Δήμος Ηρακλείου, οφείλει να κάνει τους ελέγχους που πρέπει, και να διασφαλίσει την τήρηση της νομιμότητας. Ο κ. Παττακός εξηγεί ότι φέτος οι έλεγχοι ξεκινούν με μικρή χρονοκαθυστέρηση, λόγω των εκλογών που μεσολάβησαν, καθώς ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν μέσα στον Απρίλιο. Η όλη διαδικασία -όπως εξηγεί-, γίνεται σε συνεργασία με τη οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου, η οποία θα έχει την ευθύνη της χρέωσης αλλά και της είσπραξης των προστίμων που θα κοπούν.

Ωστόσο, ο κ. Παττακός σημειώνει ότι πάγια θέση της δημοτικής Αρχής είναι η εφαρμογή του νόμου που είναι ίδιος για όλους. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, και θα ελεγχθούν όλοι, διότι δεν μπορεί ο Δήμος να αντιμετωπίζει με ασυλία τους παραβάτες οι οποίοι προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα, καθώς καταλαμβάνουν παράνομα κοινόχρηστους χώρους της πόλης. Στην ουσία οι καταστηματάρχες αυτοί που δεν έχουν διασφαλίσει άδειες λειτουργίας και επιμένουν να παραβιάζουν τον νόμο, πρακτικά δημιουργούν συνθήκες αθέμητου ανταγωνισμού έναντι των συναδέλφων τους, οι οποίοι είναι συνεπείς στις οικονομικές τους υποχρεώσεις απέναντι στον Δήμο Ηρακλείου. Στο πλαίσιο αυτό όπως διαβεβαιώνει, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ανεξαρτήτως των όποιων αντιδράσεων ενδέχεται να υπάρξουν, αφού ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται με δύο μέτρα και σταθμά, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να σπάσει αυτό το καθεστώς της παραβατικότητας το οποίο αποτελεί ευθεία πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία. Επίσης είναι σημαντικό να γίνει σαφές ότι ο Δήμος Ηρακλείου δεν μπορεί να νομιμοποιεί την παραβατικότητα διότι μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε τραγική οπισθοδρόμηση την οποία κανείς δεν επιθυμεί».

Εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις