15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Σήμερα στις 7 στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς «ντύνουμε τα δέντρα με πανωφόρια» για τους άστεγους

Ημερομηνία:

Θα ντύσουν τα δέντρα με παλιά πανωφόρια και στα Χανιά.

Μετά την επιτυχία της πρωτοβουλίας στη Λάρισσα παρόμοια δράση θα πραγματοποιηθεί και στα Χανιά, για τους άπορους και τους άστεγους της πόλης.

Σε σχετικό κείμενο η εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης “Βοήθα με να μπορώ” αναφέρει:

“Μας το ζητήσατε και ομόφωνα σας ανακοινώνουμε ότι την 1 Δεκέμβρη και ώρα 19:00 το απόγευμα στη δημοτική αγορά των Χανίων ντύνουμε και εμείς τα δέντρα με πανωφόρια για τους άστεγους της πόλης μας .

Έτσι καλούμε και εμείς με την σειρά μας όλους τους πολίτες των Χανίων να στηρίξουν την συγκεκριμένη δράση όπου στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία από τους πολίτες της Λάρισας …

Οποίος θέλει μπορεί να κρατάει μαζί του και από μια κουβέρτα! Κανένας μόνος του στο κρύο όλοι μαζί μπορούμε!!!!”

Εμπνευστής της πρωτότυπης και αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας είναι ο διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Λάρισας κ. Γιώργος Τράντας.

«Η ιδέα μού ήρθε μετά από ένα ταξίδι μου στη Σόφια της Βουλγαρίας. Εκεί είδα για πρώτη φορά δέντρα «ντυμένα» με παλτό και μπουφάν με σημείωμα επάνω που έγραφε «φόρεσέ το» καθώς και το μέγεθος του ρούχου. Τράβηξα μια φωτογραφία, την ανέβασα στο facebook και είδα ότι είχε τεράστια απήχηση και πάρα πολλές κοινοποιήσεις. Πολλοί ήταν εκείνοι που μου έστελναν μήνυμα και μου έγραφαν να το προχωρήσω. Έτσι και έγινε. Στόχος είναι να δώσουμε το δικό μας μήνυμα αγάπης και οι συμπολίτες μας να νιώσουν ότι κανείς δεν είναι μόνος στο κρύο», είχε πει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...