15.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ντ. Μπακογιάννη απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ για Ιταλικούς Στρατώνες: “Το βέβαιο είναι ότι για ένα ολόκληρο χρόνο δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ”

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην βουλευτίνα Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με την αναφορά της ότι «πιστώσεις για την ανακατασκευή του κτιρίου δεν υπάρχουν».

Σύμφωνα με τη Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ “η κ. Μπακογιάννη ώφειλε να είχε ενημερωθεί  υπεύθυνα πριν από την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή της στο κτίριο του Στρατώνα. Εκτός εάν σκόπιμα παρασιώπησε την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από το ότι το ποσόν των 6.000.000  € έχει όντως δεσμευτεί μετά από παρέμβαση του Γιώργου Σταθάκη ελάχιστες μέρες μετά την πυρκαγιά και με την υπ’ αριθμ. 70937/4-7-2019 έχει συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019  στη ΣΑΕ 014 με κωδικό έργου 2019ΣΕ01400029.”

Από την πλευρά της, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων τόνισε:

«Αντιλαμβάνομαι την ενόχληση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσα σε ένα μήνα από την ημέρα που έγινε κυβέρνηση, ανταποκρίθηκε στο χρόνιο αίτημα του δικηγορικού συλλόγου Χανίων για αξιοποίηση των παλαιών δικαστικών φυλακών Χανίων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των δικαστηρίων.

Ως προς τους καμένους εδώ και ένα χρόνο Ιταλικούς στρατώνες, αυτό το οποίο είπα είναι ότι ήταν μία περίεργη φωτιά (ως γνωστό η Πυροσβεστική θεώρησε ότι η φωτιά είχε ανάψει από κάποιους ανθρώπους που είχαν μπει στο κτίριο). Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάποια άλλη πληροφορία ή γνώση, δεν έχει παρά να την καταθέσει.

Ως προς τις πιστώσεις αυτό που υπογράμμισα, είναι ότι πρέπει να βεβαιωθούμε ότι ένα χρόνο μετά, αυτή η πίστωση υπάρχει, διότι ως γνωστό κατά τη διάρκεια ενός έτους υπάρχει η πιθανότητα μια πίστωση να έχει μεταφερθεί και να έχει χρησιμοποιηθεί για άλλο σκοπό. Το βέβαιο είναι ότι για ένα ολόκληρο χρόνο δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αργά ή γρήγορα θα συνειδητοποιήσει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη να δουλέψει γρήγορα και αποτελεσματικά και η ανταπόκρισή της στα χρόνια προβλήματα των Χανίων θα είναι άμεση».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...