22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ντ. Μπακογιάννη: Η δημιουργία και δεύτερου Ναύσταθμου στη Σούδα θα έχει θετικό αντίκτυπο στη Χανιώτικη οικονομία

Ημερομηνία:

Ενθουσιασμένη η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας από την επίσκεψη Πομπέο στην Ελλάδα. Σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον σταθμό “Γαύδος Fm” σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά ΥΠΕΞ των ΗΠΑ επισκέφθηκε μόνο Ελλάδα και Κύπρο αλλά όχι Τουρκία. Είπε επίσης ότι η γιγάντωση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στα Χανιά με τη δημιουργία και δεύτερου ναύσταθμου στη Σούδα “θα έχει σημαντικό θετικό αποτύπωμα στην οικονομία των Χανίων”.

Πιο αναλυτικά η κ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων είπε:

Η επίσκεψη Πομπέο είχε θετικό πρόσημο. Για πρώτη φορά ΥΠΕΞ της Αμερικής επισκέφθηκε μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο, κάνοντας σημαντικές εξαγγελίες στην Θεσσαλονίκη και την Σούδα.

Η ενδυνάμωση της βάσης της Σούδας, με την δημιουργία και δεύτερου ναυστάθμου, θα έχει σημαντικό θετικό αποτύπωμα στην οικονομία των Χανίων.

Ο Ερντογάν επιδίωκε όλο το καλοκαίρι ένα θερμό επεισόδιο, για να μπορέσει να ελέγξει την ατζέντα των διαπραγματεύσεων και να δημιουργήσει τετελεσμένα. Χάρη στην αποφασιστικότητα, την ψυχραιμία και την εμπειρία των ενόπλων δυνάμεων και της κυβέρνησης, δεν τα κατάφερε.

Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ στάθηκαν στο πλευρό μας. Η Τουρκία προσέκρουσε στην Ελληνική ετοιμότητα και σε ένα ισχυρό διπλωματικό τοίχος.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε χθες, Τετάρτη, από τη ζωή σε ηλικία 73...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...