22.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ντ. Μπακογιάννη: “Η Ελλάδα, από την μικρή πίτα του τουρισμού φέτος διεκδικεί το μεγαλύτερο κομμάτι” – Τι είπε για Κώστα Μπακογιάννη και Πλατεία Ομόνοιας | Βίντεο

Ημερομηνία:

Δηλώσεις για το άνοιγμα των παραλιών και τον τουρισμό έκανε σήμερα η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega και την εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε:

“Τα μέτρα για τις παραλίες είναι απαραίτητα, και οι πολίτες γνωρίζουν ότι είναι για την δική τους ασφάλεια και υγεία. Σε όλες τις αποφάσεις υπάρχει ρίσκο. Από εκεί και πέρα, η πολιτεία παίρνει μέτρα, και ελπίζει στην ατομική ευθύνη των πολιτών.

Στόχος είναι να κάνουμε διακοπές με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Απόλυτη ασφάλεια δεν υπάρχει. Μειώνουμε τις πιθανότητες επαφών και μετάδοσης του ιού από τον έναν στον άλλο. Εκεί αποσκοπούν τα μέτρα. Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό από τα άλλα.

Η Ελλάδα, από την μικρή πίτα του τουρισμού φέτος διεκδικεί το μεγαλύτερο κομμάτι. Η καλή φήμη της Ελλάδας για την διαχείριση της κρίσης συνιστά διαβατήριο επιτυχίας για την χώρα μας. Φαίνεται ότι από τον Ιούλιο,η αγορά της Ευρώπης ανοίγει,με μειωμένο τουρισμό, αλλά ανοίγει.”

“Δεν ξέρω πολύ κόσμο που ζήτησε συγγνώμη”

Για τη νέα πλατεία Ομονοίας και το θέμα που δημιουργήθηκε με το συνωστισμό στην παρουσίασή της μίλησε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Μια ωραία πλατεία που αποδόθηκε στους Αθηναίους, μέσα στη γενικότερη προσπάθεια απόδοσης του δημόσιου χώρου», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του MEGA η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε:

«Δεν ξέρω πολύ κόσμο που ζήτησε συγγνώμη. Το παραδέχθηκε ο άνθρωπος. Είπε συγγνώμη έκανα λάθος. Δεν ξέρουμε πολλούς ανθρώπους με ταχύτητα να αναγνωρίζουν το λάθος τους».

Σύμφωνα με την κ. Μπακογιάννη, «το σημαντικό είναι να πειστούμε όλοι ότι η κοινωνική απόσταση είναι επιβεβλημένη πολιτική».

Ωστόσο, όπως προσέθεσε «δυστυχώς δεν υπάρχει εγχειρίδιο οδηγιών για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Άρα κάθε απόφαση, όπως αυτή που πήραμε σήμερα για την επαναλειτουργία των οργανωμένων πλαζ, ενέχει κίνδυνο».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση: Η Κρήτη στα χρόνια της κατοχής (1941-1945)

Στην Αθήνα θα ταξιδέψει η ιστορία της Κρήτης την...

100 φωνές τραγουδούν για τον Μάνο Λοΐζο

Η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακές Ενότητες Χανίων & Ρεθύμνου,...