20.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Στήριξη στους Έλληνες αγρότες – Όχι στην αδασμολόγητη εισαγωγή τυνησιακού λαδιού

Ημερομηνία:

Την αδασμολόγητη ποσόστωση εισαγωγής 70.000 τόνων τυνησιακού λαδιού κατήγγειλε στις 24/2/2016 σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι «ενώ η τρόικα φτωχοποιεί τους Έλληνες αγρότες και διαλύει τον αγροτικό τομέα, ενώ οι δανειστές επιβάλλουν σκληρή φορομπηχτική πολιτική κατά του αγροτικού κόσμου και διαλύουν το ασφαλιστικό τους σύστημα και τον ΟΓΑ, ενώ οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί έχουν υποστεί τεράστια ζημιά από τα έντονα περσινά καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την παραγωγή τους, την ίδια στιγμή έρχεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χορηγεί αδασμολόγητη ποσόστωση εισαγωγής 70.000 τόνων τυνησιακού λαδιού για το 2016 και το 2017.».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η ενέργεια αυτή της Ένωσης αποτελεί ταφόπλακα για τους φτωχοποιημένους Έλληνες παραγωγούς που ήδη βλέπουν τις φετινές τιμές του λαδιού τους να καταρρέουν. Γιατί άραγε η νομοθετική πρόταση εφαρμόζει την αδασμολόγητη εισαγωγή του τυνησιακού λαδιού αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016; Ποιους θέλει να καλύψει; Ποιους θέλει να ευνοήσει;».

Και απευθυνόμενος στην παρευρισκόμενη Επίτροπο Μάλστρομ ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Κα. Μάλστρομ, οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης, οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου του νησιού που κατακλύζεται από χιλιάδες πρόσφυγες δεν αντέχουν άλλο χτύπημα κάτω από τη μέση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νότης Μαριάς ήταν ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής ο οποίος τοποθετήθηκε κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το εν λόγω θέμα.

Επισημαίνεται επίσης ότι ο Νότης Μαριάς καταψήφισε την σχετική πρόταση της Επιτροπής καθώς και την πρόταση ψηφίσματος για έναρξη διαπραγματεύσεων για συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών Ε.Ε.-Τυνησίας η οποία επίσης δρομολογεί εισαγωγές Τυνησιακού λαδιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) και φυσικά και στην Ελλάδα.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

[youtube url=”https://youtu.be/SzD790coVwQ”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αλ. Μαρκογιαννάκης στη Βουλή: «Να μην επικρατήσει το τοξικό κλίμα μέχρι τις εκλογές»

Την εμπιστοσύνη του στην ελληνική δικαιοσύνη για τη διερεύνηση...

Πέθανε το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χαραλαμπίδης,...

Την Δευτέρα η «κάθοδος» Καιρίδη για τις μεταναστευτικές ροές στην Κρήτη

Την Δευτέρα 1η Απριλίου και όχι αύριο (29/3) Παρασκευή...