Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην πώληση των κόκκινων στεγαστικών δανείων στα κοράκια

Κανένα σχόλιο

Στο ζήτημα των κόκκινων στεγαστικών δανείων αναφέρθηκε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στις 10/3/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής «ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός που συστάθηκε στο πλαίσιο της Τραπεζικής Ένωσης για να συμβάλει δήθεν στη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος αποδείχθηκε ότι δεν επαρκεί για την εξυγίανση των τραπεζών. Λόγω της οικονομικής κρίσης τρισεκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος διατέθηκαν για τη διάσωση των τραπεζών επιβαρύνοντας το δημόσιο χρέος των κρατών και όλα αυτά τη στιγμή που τα κεφάλαια που διατέθηκαν για την ανεργία είναι ελάχιστα. Στην Ελλάδα έγιναν τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών που αύξησαν το δημόσιο χρέος και κοινωνικοποίησαν τις ζημιές των τραπεζών.»

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι: «με το τρίτο μνημόνιο πωλήθηκαν ξανά οι τράπεζες σε ιδιώτες και κοράκια αντί πινακίου φακής με αποτέλεσμα το δημόσιο να ζημιωθεί κατά 30 δις ευρώ και σαν να μην έφτανε αυτό οι τράπεζες αφού διασώθηκαν πωλούν πλέον τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια σε κερδοσκοπικά funds και κοράκια που ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί τα σπίτια των Ελλήνων. Αυτό όμως είναι κάτι που δε θα το επιτρέψει ο Ελληνικός λαός.»

"Sponsored links"

Και απαντώντας σε Ερώτηση ευρωβουλευτή είπε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να στηριχθούν οι τράπεζες οι οποίες είναι στην περιφέρεια, οι συνεταιριστικές τράπεζες διότι αυτές είναι που συμβάλουν στην πραγματική οικονομία ενώ σε σχέση με τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης στην Ελλάδα αυτό που είδαμε ήταν να ξαναπάρουν αντί πινακίου φακής οι ιδιώτες τις τράπεζες που είχαν πριν και έτσι το δημόσιο να χάσει 30 δις ευρώ.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις