Νότης Μαριάς: Χρειάζεται μια νέα 3η Σεπτέμβρη 1843 για να πετάξει έξω από την Ελλάδα την τρόικα και τους δανειστές

Κανένα σχόλιο

Χρειάζεται μια νέα 3η Σεπτέμβρη 1843 για να πετάξει έξω από την Ελλάδα την τρόικα και τους δανειστές διαμήνυσε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς, σε διαδοχικές συνεντεύξεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΡΑΔΙΟ ΘΗΒΑ και ΛΑΜΙΑ FM-1, στις 2/9/2017 και στις 4/9/2017 αντίστοιχα.

«Αυτό που έχει καθορίσει την 3η Σεπτέμβρη, δεν είναι η μεγάλη κίνηση που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου και η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, αλλά κυρίως η 3η  Σεπτέμβρη του 1843», είπε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και συνέχισε: «Τότε εξεγέρθηκε ο Ελληνικός λαός, διότι η Ελλάδα το 1833, δέκα χρόνια πιο πριν, είχε πάρει ένα δάνειο από τους Ρότσιλντ, έχει μεγάλη σημασία αυτό, προκειμένου να ξεπληρώσει το πρώτο και το δεύτερο δάνειο του αγώνα το οποίο μας είχαν δώσει το 1824.

Επειδή, λοιπόν, ο Όθωνας δεν μπορούσε να ξεπληρώσει το δάνειο και η χώρα μας έφτασε στα πρόθυρα της πτώχευσης, οι δυνάμεις των δανειστών επέβαλλαν «μνημόνιο» και τον ανάγκασαν να κάνει απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές σε μισθούς, συντάξεις κλπ. Ο  Ελληνικός λαός τότε εξηγέρθη κατά της τρόικας των δανειστών και βεβαίως κατά του Όθωνα ο οποίος είχε αυταρχική διακυβέρνηση και διεκδίκησαν Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία, ζητώντας Συντακτική Συνέλευση και Σύνταγμα.

"Sponsored links"

Την 3η Σεπτέμβρη 1843 ο Λαός έλεγξε, πρώτον το νομισματοκοπείο, έχει μεγάλη σημασία αυτό και δεύτερον την Εθνική Τράπεζα η οποία τότε ήταν η Τράπεζα με το εκδοτικό δικαίωμα νομίσματος, γιατί δεν υπήρχε η Τράπεζα της Ελλάδος και ζήτησε από το Συμβούλιο της Επικράτειας να επικυρώσει την ειρηνική εξέγερση του».

Και συνέχισε:

«Μας χρειάζεται:

Μια 3η Σεπτέμβρη 1843 απέναντι στους δανειστές και στην σημερινή τρόικα, στους Ρότσιλντ και στους υπόλοιπους, οι οποίοι καταπιέζουν για άλλη μια φορά τον Ελληνικό λαό.

Συντακτική Συνέλευση, με τον λαό στην εξουσία, για να πετάξει την τρόικα και τους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας, για να ανακτήσουμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την Λαϊκή Κυριαρχία».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλίας στην χώρα μας, ο Νότης Μαριάς είπε:

«H Ευρώπη των τοκογλύφων δανειστών θέλει να αρπάξει τα πάντα. Ο κ. Μακρόν καταφθάνει στη χώρα μας, με 30 επιχειρηματίες, προκειμένου να συμμετάσχει στην αρπαγή της Ελληνικής Δημόσιας Περιουσίας, την ώρα που η ΕΕ μας οφείλει 24,7 δις τα οποία δεν μας δίνει και η Ελληνική Κυβέρνηση δεν τα διεκδικεί.

Δυστυχώς ζούμε τη νέα περίοδο των μνημονίων κατά την οποία οι τοκογλύφοι δανειστές συνεχίζουν να αρπάζουν τη δημόσια περιουσία. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα τα πράγματα και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις. Αυτή τη στιγμή γίνεται μια νέα αφαίμαξη των Ελλήνων. Επιβάλλεται, επιτέλους, η αντίσταση του λαού μας».

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις