15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

Ν. Δένδιας: Υπάρχει μεγάλο πολεμικό υποβρύχιο τωνν ΗΠΑ στη Σούδα – Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή

Ημερομηνία:

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν πολεμικά πλοία στην περιοχή, ενώ μάλιστα υπάρχει και ένα μεγάλο υποβρύχιο στη Σούδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας με την παρουσιάστρια της εκπομπής του OPEN TV “Τώρα Ό,τι Συμβαίνει”, Φαίη Μαυραγάνη ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι Αμερικανοί «έχουν πολεμικά πλοία στην περιοχή, υπάρχει μεγάλο υποβρύχιο στη Σούδα. Εγώ είπα ότι υπάρχει κι άλλο αμερικανικό σκάφος χτες τουλάχιστον, σήμερα, είναι στα ελληνικά χωρικά ύδατα».

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως: «Εγώ λέω ότι κάθε προσπάθεια αλληλοκατανόησης στην περιοχή, είναι κάτι το θετικό και επίσης η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην περιοχή. Πως τον έχει αναγνωρίσει; Με την υπογραφή της MDCA, της αμυντικής συμφωνίας. Εμείς θεωρούμε την Αμερική φίλη και σύμμαχο χώρα.

Έχουμε πετύχει τη διεύρυνση του αποτυπώματός της στην χώρα μας, έχουμε μάλιστα πετύχει κατά την άποψή μας την πολύ σημαντική παρουσία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αλεξανδρούπολη, χαιρόμαστε που οι Ηνωμένες Πολιτείες καταλαβαίνουν την ιδιαιτερότητα της περιοχής, καταλαβαίνουν τη σημαντικότητα του ρόλου της Ελλάδας και είναι διατεθειμένες να έχουν ένα ρόλο στην αλληλοκατανόηση στην περιοχή.

Έχουν πολεμικά πλοία στην περιοχή, υπάρχει μεγάλο υποβρύχιο στη Σούδα. Εγώ είπα ότι υπάρχει κι άλλο αμερικανικό σκάφος χτες τουλάχιστον, σήμερα, είναι στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Κατά συνέπεια, οι Αμερικανοί έχουν ένα ρόλο να παίξουν. Στο βαθμό που το θέλουν και το καταλαβαίνουν και στο βαθμό που τους εξηγήθηκε και από τον Πρωθυπουργό το πώς η Ελλάδα βλέπει τα πράγματα, κάθε δική τους παρουσία είναι καλοδεχούμενη στο πλαίσιο που έχουμε συζητήσει.

Αναφορικά με την Τουρκία ο κ. Δένδιας τόνισε πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, δεν θέλει να αποκλείσει την Τουρκία από οτιδήποτε η Τουρκία δικαιούται και δεν θέλει να αποσπάσει νόμιμα δικαιώματα της Τουρκίας. Θέλει απλώς να υπερασπίσει και να διατηρήσει τα δικά της νόμιμα δικαιώματα, ενώ υπογράμμισε πως η Ελλάδα θα μπορούσε να πάει στο δικαστήριο της Χάγης για την ΑΟΖ και την υφαλοκριπίδα αλλά θα πρέπει πρώτα να συμφωνηθούν οι σχετικοί παράμετροι.

«Εάν μπορούμε να τα λύσουμε μόνοι μας, χίλιες φορές να τα λύσουμε μόνοι μας. Εάν δεν μπορούμε να τα λύσουμε μόνοι μας, πάμε να μας τα λύσουν» τόνισε ενώ χαρακτήρισε την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης ως «ανύπαρκτη και νεοσουρεαλιστική».

sputniknews.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...