Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων: Κάθετα αντίθετοι προς το πλαίσιο, τις εκτιμήσεις και την όλη προσπάθεια της ομάδας “Παιδεία 2015”

Κανένα σχόλιο

Θέση στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη ματαίωση της εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας “Παιδεία 2015” την προηγούμενη Πέμπτη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων πήρε η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ ν. Χανίων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την πλήρη αντίθεση στις θέσεις που εκφράζει η ομάδα “Παιδεία 2015” οι οποίες έχουν ως βάση νεοφιλελεύθερες ιδέες και πρακτικές, όμως τονίζουν ότι αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ενάντια στον διάλογο.

Από την άλλη σημειώνουν ότι από θέση εξουσίας τα ίδια πρόσωπα που σήμερα μιλούν για φίμωση “εξοβέλισαν από την ακαδημαϊκή ζωή και από την όλη εκπαιδευτική λειτουργία τη συμμετοχή και το διάλογο, που είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Sponsored links"

Τις τελευταίες μέρες με αφετηρία την συγκέντρωση της ομάδας «ΠΑΙΔΕΙΑ 2015» στα Χανιά και των αντεγκλήσεων που σημειώθηκαν εκεί, σημειώνεται μια προσπάθεια άσκησης πίεσης προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν για να τοποθετηθεί επί των γεγονότων, στην ουσία όμως προκειμένου να «δικαιωθεί» με την ευκαιρία αυτήν η κίνηση που είχε οργανώσει την εκδήλωση.

Διευκρινίζουμε λοιπόν ότι ήμασταν και παραμένουμε κάθετα αντίθετοι προς το πλαίσιο, τις εκτιμήσεις και την όλη προσπάθεια της ομάδας και στη διάφανη πρόθεσή της να δικαιολογήσει αποτυχημένες καταστάσεις και ιδεοληψίες που επιχείρησαν τη χειραγώγηση των Πανεπιστημίων και την παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η θέση μας αυτή δεν μπορεί να ερμηνευθεί σε καμία περίπτωση ότι είμαστε και εναντίον του διαλόγου. Υπενθυμίζουμε ότι η νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και πρακτική είναι εκείνη που μισεί το διάλογο και, όντας στην διακυβέρνηση, επέβαλλε διατάξεις που εξοβέλισαν από την ακαδημαϊκή ζωή και από την όλη εκπαιδευτική λειτουργία τη συμμετοχή και το διάλογο, που είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας.

Όποιος σήμερα θέλει να συμβάλλει στον προβληματισμό για τον εξορθολογισμό και την αναγέννηση της Παιδείας στην Ελλάδα οφείλει να το κάνει με περίσκεψη, χωρίς ματαιόδοξες καμπάνιες, χωρίς προσωπικές πολιτικές, χωρίς προκλήσεις αλλά με επιχειρήματα.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις