21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Η κυβέρνηση του συμπατριώτη μας Κυριάκου Μητσοτάκη μετατρέπει την κρίση σε ευκαιρία των «φίλων επενδυτών»

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χανίων διαπιστώνει ότι η τουριστική σαιζόν-φιάσκο τελειώνει άδοξα, όπως ήταν δυστυχώς αναμενόμενο λόγω και της βεβιασμένης έναρξής της, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.  Οι χώρες που μας επιλέγουν για τις διακοπές τους διαπιστώνουν την παντελή έλλειψη οργάνωσης στην υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, με αποτέλεσμα να μειώνουν τις πτήσεις, αλλά και να δυσκολεύουν τις συνθήκες επαναπατρισμού τους.

Δυστυχώς το success story της περιορισμένης χρονικά αλλά σημαντικής σαιζόν αποδείχθηκε κενό περιεχομένου και δυστυχώς τραγικά επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν ειδικά για τα Χανιά επιβεβαιώνουν με τραγικό τρόπο τις επιφυλάξεις μας και τις ενστάσεις μας. Ελπίζουμε οι υγειονομικές συνέπειες να μην είναι καταστροφικές.

Έξι μήνες μετά την έναρξη αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης η κυβέρνηση της «ανάπτυξης» και των «επενδύσεων» αντιμετωπίζει με λανθασμένους τρόπους αλλά και με μεγάλη καθυστέρηση τη στήριξη της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Τα μέτρα-ημίμετρα που συνεχώς ανακοινώνει αφορούν ένα μικρό μέρος των επιχειρήσεων που συχνά επιλέγονται με αμφιλεγόμενες και αδιαφανείς διαδικασίες.

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας είναι επιβεβλημένη, όχι για να πλουτίσουν οι φιλικοί επιχειρηματικοί κύκλοι, αλλά για να επιβιώσει το σύνολο των επιχειρήσεων διασφαλίζοντας τις θέσεις εργασίας και την ομαλή μετάβαση στην νέα πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα που απαιτεί σχέδιο και σοβαρό προγραμματισμό.

Δυστυχώς οι έως σήμερα κυβερνητικές προσεγγίσεις επιβεβαιώνουν την ανησυχία μας ότι ο νεοφιλελεύθερος στόχος είναι ο αφανισμός της σημερινής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας προκειμένου να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος σε φίλους και ημετέρους να επενδύσουν με δικούς τους όρους και προϋποθέσεις.

Δυστυχώς η κυβέρνηση του συμπατριώτη μας Κυριάκου Μητσοτάκη την χιλιοειπωμένη αλλά και παρερμηνευμένη έκφραση «κάθε κρίση δημιουργεί μία ευκαιρία» την μετατρέπει σε κρίση για το σύνολο του λαού και ευκαιρία για το σύνολο των «φίλων επενδυτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να συμπαρασταθεί στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους  στο σύνολό τους, αφού λάβει σοβαρά υπ όψιν το σύνολο των προτάσεων όλων των συνδικαλιστικών φορέων και όχι προνομιακά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...