Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων προς Μπακογιάννη: «Η δαπάνη αποκατάστασης του Ιταλικού Στρατώνα έχει πλήρως εξασφαλιστεί. Εάν δεν εκταμιευθεί, αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά σε αδράνεια των σημερινών υπευθύνων»

Κανένα σχόλιο

Με ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ απαντά στην βουλευτίνα Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη σχετικά με την αναφορά της ότι «πιστώσεις για την ανακατασκευή του κτιρίου δεν υπάρχουν»:

Η κ. Μπακογιάννη επισκέφθηκε χθες με την κατάλληλη συνοδεία το κτίριο του Ιταλικού Στρατώνα που πέρυσι καταστράφηκε από πυρκαγιά.

Εάν αληθεύουν τα δημοσιεύματα των τοπικών Μέσων, υπέπεσε σε δύο τουλάχιστον ατοπήματα. Πρώτον, άφησε σοβαρό υπαινιγμό για κακόβουλο εκ προθέσεως εμπρησμό του κτιρίου, κάνοντας λόγο για «περίεργες φωτιές». Αν γνωρίζει κάτι που δεν ξέρουν οι ανακριτικές αρχές οφείλει να το καταθέσει. Το να σπέρνει υπόνοιες δεν είναι δείγμα πολιτικής υπευθυνότητας.

"Sponsored links"

Δεύτερον, είπε ότι «πιστώσεις για την ανακατασκευή του κτιρίου δεν υπάρχουν». Η κ. Μπακογιάννη ώφειλε να είχε ενημερωθεί  υπεύθυνα πριν από την επικοινωνιακού τύπου επίσκεψή της στο κτίριο του Στρατώνα. Εκτός εάν σκόπιμα παρασιώπησε την αλήθεια, που δεν είναι άλλη από το ότι το ποσόν των 6.000.000  € έχει όντως δεσμευτεί μετά από παρέμβαση του Γιώργου Σταθάκη ελάχιστες μέρες μετά την πυρκαγιά και με την υπ’ αριθμ. 70937/4-7-2019 έχει συμπεριληφθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2019  στη ΣΑΕ 014 με κωδικό έργου 2019ΣΕ01400029 .

Εάν συμβαίνει το πρώτο, να μην έχει φροντίσει δηλαδή να πληροφορηθεί επισήμως για τη δέσμευση του ποσού για την ανακατασκευή του Στρατώνα, πρέπει να σημειώσουμε ότι μια τόσο κραυγαλέα άγνοια δεν συγχωρείται, μάλιστα σε μια πολιτικό με την εμπειρία της κ. Μπακογιάννη.

Αν η διαστρέβλωση της πραγματικότητας υπήρξε συνειδητή επιλογή της, κάποιος θα πρέπει να της θυμίσει ότι δεν είναι πια στην  Αντιπολίτευση και πως με ό,τι λέει θα πρέπει να στηρίζει τη συνέχεια του Κράτους.

Διευκρινίζουμε ότι όπως φαίνεται στο συνημμένο έγγραφο, η δαπάνη αποκατάστασης του Ιταλικού Στρατώνα έχει πλήρως εξασφαλιστεί. Εάν δεν εκταμιευθεί, αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά σε αδράνεια των σημερινών υπευθύνων.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις