17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Ν. Χουντής: «Υψηλά πλεονάσματα, συνέχιση της λιτότητας και απουσία μακροπρόθεσμων μέτρων το συμπέρασμα του Eurogroup»

Ημερομηνία:

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, με αφορμή την απόφαση του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να πανηγυρίζει για την απόφαση του Eurogroup για το χρέος, αλλά ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον να διαβάζει μέσα από τις γραμμές της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας.

Με τη λήξη του 3ου Μνημονίου τον περιμένει η συνέχιση των ίδιων πολιτικών λιτότητας και δημοσιονομικής αυστηρότητας, αφού η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα του 3.5% μέχρι το 2022 και του 2.2% μέχρι το 2060.

Τον περιμένει το περαιτέρω ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι συνεχείς πιέσεις στη λαϊκή κατοικία μέσω των πλειστηριασμών, οι μειώσεις σε αφορολόγητο και σε συντάξεις.

Τον περιμένουν οι ‘αναγκαίες μεταρρυθμίσεις’, το ‘ευρωπαϊκό κεκτημένο’ και το ‘ευρωπαϊκό δίκαιο’ που θα ρυθμίζουν πλέον την μετα-προγραμματική εποπτεία. Είναι το ίδιο δίκαιο και κεκτημένο που διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, κούρεψε τις καταθέσεις στην Κύπρο, έβγαλε στο σφυρί τα σπίτια των Ισπανών και βγάζει στους δρόμους τους εργαζόμενους στη Γαλλία.

Τα μέτρα που πήραν οι δανειστές στο Eurogroup δεν λύνουν το μεγάλο πρόβλημα του χρέους, αφού η ελληνική οικονομία παραμένει δεσμευμένη σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα. Συνεχίζει, επομένως, το δημόσιο χρέος να αποτελεί έναν πολιτικό μοχλό πίεσης για την επιβολή αντιλαϊκής λιτότητας και ιδιωτικοποιήσεων».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...