19.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Ξανά στα Χανιά ο Προκόπης Παυλόπουλος σε Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο στην ΟΑΚ και σε εκδηλώσεις για την Οδική Ασφάλεια

Ημερομηνία:

Σε εκδηλώσεις στα Χανιά θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος θα απευθύνει χαιρετισμό σε εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο τροχαίων ατυχημάτων «Χρήστος Πολέντας», στη Νερατζιά Βουκολιών στα Χανιά ενώ θα ανακηρύξει το σχολικό  έτος 2017-2018, ως Έτος Οδικής Ασφάλειας.

Την ίδια ημέρα, ο κ. Παυλόπουλος θα παρεβρεθεί στο παγκρήτιο μαθητικό συνέδριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

  • Άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας
  • Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου , «Πάρκο Χρήστος Πολέντας».
  • Χαιρετισμός από το δήμαρχο Πλατανιά Ιωάννη Μαλανδράκη.
  • Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αρωγής & Αλληλεγγύης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ» Σταύρο Πολέντα.
  • Ομιλία από την καθηγήτρια Εφαρμογών Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας και Δ/ντρια Εργαστηρίου Υγείας & Οδικής Ασφάλειας του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης Μαρία Παπαδακάκη
  • Χαιρετισμός και κήρυξη, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο του σχολικού έτους 2017-2018, ως Έτος Οδικής Ασφάλειας.
  • Λήξη τελετής – Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στο Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο, σε σχετική ανακοίνωση η ΟΑΚ αναφέρει τα εξής:

Η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ), στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 ετών από την ημέρα των εγκαινίων της (1968-2018), σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας-Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης και το Δήμο Πλατανιά διοργανώνει Παγκρήτιο Μαθητικό Συνέδριο, με σκοπό τη σύνταξη της Πρώτης Διακήρυξης για τη Ζωή, στις 18 Νοεμβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Αυτού Εξοχότητος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γεώργιος Ουρσουζίδης, Πρόεδρος της Μόνιμης Ειδικής Επιτροπής για την Οδική Ασφάλεια της Βουλής των Ελλήνων. Θα ακολουθήσει η παρουσίαση των εργασιών των μαθητών και η σύνταξη του τελικού κειμένου της Διακήρυξης, το οποίο θα αναγνωσθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και των άλλων επισήμων.

Το παρόν Συνέδριο -στο οποίο συμμετέχουν Αντιπροσωπείες Σχολείων από όλη την Κρήτη σε μια ουσιαστική κίνηση καθολικής συμμετοχής όλης της Μεγαλονήσου, με σκοπό την αφύπνιση στην κρίση του Πολιτισμού μας– πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Τροχαίων Δυστυχημάτων, η οποία καθιερώθηκε το 1993 από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων και τιμάται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Το Συνέδριο στηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τη χορήγηση της εκπαιδευτικής άδειας (υπ’ αρίθμ. Φ15.1/168121/Δ2/9-10-17), το οποίο θερμά ευχαριστούμε.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και να τιμήσουν με την παρουσία τους νέους της Κρήτης παρακαλούμε, λόγω των αυστηρών μέτρων ασφαλείας, να επικοινωνούν με την Δρα Μαρία Χατζηαποστόλου, Επιστημονική Συνεργάτιδα της ΟΑΚ, στο Τηλ.: 28240 22500 / 22245 και στο Φαξ: 28240 22060.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο ΕΠΙ ΓΗΣ IV, την Παρασκευή 29 Μαρτίου στην Ηλεία ο Χανιώτης ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης

Ο σπουδαίος ερευνητής Κωνσταντίνος Χαρτζουλάκης πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής...