Ξανά στο προσκήνιο το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Κανένα σχόλιο

Επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο μετά από 18 χρόνια το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου. Η εισαγγελέας Αθηνά Θεοδωροπούλου, εισηγήθηκε την ενοχή των 36 κατηγορουμένων, που κάθονται στο εδώλιο δεύτερη φορά, 18 χρόνια μετά το σκάνδαλο με τις μετοχές -φούσκες του Χρηματιστηρίου.

Κατά την αγόρευση της, η Α. Θεοδωροπούλου εισηγήθηκε την ενοχή 36 κατηγορουμένων, αν και αναγνώρισε ότι η υπόθεση παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες, καθώς έχουν περάσει 18 χρόνια από την απόφαση που αθώωνε ομοφώνως τους κατηγορούμενους από το σύνολο των αξιόποινων πράξεων, απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ο Άρειος Πάγος είχε ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης, καθώς έκρινε πως αθωωτική απόφαση δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, ως εκ τούτου χρηματιστές, επενδυτές, εφοπλιστές κρίνονται και πάλι από μηδενική βάση.

"Sponsored links"

Η Α. Θεοδωροπούλου χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση αθώωσης των κατηγορούμενων, τονίζοντας ότι σκοπός τους ήταν μακροπρόθεσμη δημιουργία πλασματικής  εικόνας της αγοράς, η καλλιέργεια επενδυτικής ευημερίας και η μακροπρόθεσμη σταθεροποίησή της.

«Πλήξατε, με τις μεθοδεύσεις, τον νόμο της ελεύθερης αγοράς με τη διόγκωση της τιμής των μετοχών που δεν θα διαμορφώνονταν σε αυτά τα επίπεδα» τόνισε στους κατηγορούμενους και πρόσθεσε πως «η διαμορφωθείσα τιμή στο ταμπλώ του ΧΑΑ δεν ήταν η “δίκαιη” τιμή, γιατί τη διαμόρφωσαν ψευδώς οι κατηγορούμενοι με τα πακέτα των μετοχών που έριξαν στην αγορά».

thepressproject.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις