Ξεκάθαρη στήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων στον αγώνα των ιατρών του νοσοκομείου

Κανένα σχόλιο

Ανακοίνωση στήριξης εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χανίων υπέρ των αγωνιζόμενων ιατρών του γενικού νοσοκομείου Χανίων. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι τη στιγμή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο δημόσιο σύστημα υγείας, αυτοί που εργάζονται εκεί, παραμένουν απλήρωτοι και εργάζονται με αναξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και απάνθρωπα ωράρια.

Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Ο ιατρικός σύλλογος Χανίων στηρίζει την επίσχεση εργασίας των ιατρών του γενικού νοσοκομείου Χανίων. Την δεδομένη χρονική στιγμή όπου δυστυχώς η κρίση στρέφει όλο και περισσότερους ανθρώπους προς το δημόσιο σύστημα υγείας, για άλλη μια φορά παρατηρείται το φαινόμενο να παραμένουν απλήρωτοι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

"Sponsored links"

Τα απάνθρωπα ωράρια και οι μη αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας οδηγούν τους συναδέλφους ιατρούς σε απόγνωση, ενώ η μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών αποτελεί θέμα επιβίωσης, ειδικά για τους νέους γιατρούς.

Η όλο και μικρότερη χρηματοδότηση των δημοσίων νοσοκομείων, έχει δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των δημόσιων δομών υγείας, ιδιαίτερα στην περιφέρεια.

Στηρίζουμε τους συναδέλφους νοσοκομειακούς γιατρούς που απλά ζητούν να πληρώνονται τα δεδουλευμένα τους, ώστε να μπορούν να προσφέρουν απερίσπαστοι τις υπηρεσίες τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η επίσχεση εργασίας ξεκίνησε από 27 Απριλίου  καταγγέλωντας το σκηνικό καταστροφής που έχουν διαμορφώσει οι μνημονιακές πολιτικές στο χώρο της υγείας.

Οι γιατροί απαιτούν την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλεμένων εφημεριών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κίνητρα οικονομικά και εκπαιδευτικά για να σταματήσει η αφαίμαξη του ιατρικού δυναμικού που συνεχίζει να μεταναστεύει στο εξωτερικό.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί δουλεύουν κατά μέσο όρο πάνω από 80 ώρες εβδομαδιαίως, καλύπτουν πολύ περισσότερες εφημερίες από όσες προβλέπονται στο πλαφόν εφημέρευσης, ενώ οι αποδοχές τους έχουν μειωθεί από 40 εως 60% σε 5 χρόνια»

Περισσότερα ΕΔΩ.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις