16.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ξεκίνησε στο Ρέθυμνο η δίκη για την δολοφονία της Suzanne Eaton

Ημερομηνία:

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου κάθεται σήμερα ο 28χρονος Χανιώτης με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και του βιασμού της βιολόγου Suzanne Eaton, που συντάραξε το πανελλήνιο τον Ιούλιο του 2019.

Από το πρωί στα Δικαστήρια του Ρεθύμνου, όπου ήταν εμφανής η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που έλεγχε πολύ προσεκτικά όσους έμπαιναν στην δικαστική αίθουσα, συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος, ενώ από την πλευρά της οικογένειας του θύματος το παρών έδωσε η αδελφή της Julie Broaddus Eaton.

Η αδελφή του θύματος Julie Broaddus Eaton

Από την οικογένεια του κατηγορούμενου που προσήχθη στο δικαστήριο με αλεξίσφαριο γιλέκο και με το μισό του κεφάλι ξυρισμένο, βρέθηκαν στην δικαστική αίθουσα η μητέρα, ο αδελφός και η σύζυγός του που προσπάθησαν να αποφύγουν όσο ήταν δυνατόν τις κάμερες και τις φωτογραφίες.

Κατά την έναρξη της δίκης ο κατηγορούμενος αποδέχθηκε την κατηγορία ενώ οι δικηγόροι του ζήτησαν να εξεταστούν οι πραγματογνώμονες που έκαναν την ψυχιατρική του εξέταση, πράγμα για το οποίο επιφυλάχθηκε η έδρα.

Σε δήλωση που έκαναν τις προηγούμενες ημέρες οι δικηγόροι της οικογένειας της βιολόγου, Βάσω Πανταζή, Δικηγόρος Αθηνών και Γεώργιος Τζερίζ, Δικηγόρος Χανίων μεταξύ άλλων είχαν αναφέρει για το θέμα της ψυχιατρικής κατάστασης του κατηγορούμενου: «Ουδεμία ενεργή ψυχοπαθολογία δε διαπίστωσαν οι ψυχίατροι που εξέτασαν τον κατηγορούμενο, μετά από αίτημά του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι είχε απόλυτη αντίληψη σε τι απάνθρωπες πράξεις προέβαινε σε βάρος της άτυχης Suzanne που βρέθηκε στον δρόμο του. Αντιθέτως, οι επιστήμονες που τον εξέτασαν έμειναν έκπληκτοι από την απάθεια, την ψυχρότητα και τον κυνισμό, που διαπίστωσαν κατά την περιγραφή που τους έκανε ο κατηγορούμενος, για τα όσα διέπραξε σε βάρος της θανούσης, τόσο εν ζωή όσο και μετά τον θάνατό της»

Την οικογένεια του θύματος εκπροσωπούν η Δικηγόρος Αθηνών Βάσω Πανταζή και ο Γεώργιος Τζερίζ, Δικηγόρος Χανίων

Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της αδελφής του θύματος Julie Broaddus Eaton, η οποία κατέθεσε το πώς έμαθε για την εξαφάνιση της αδελφής της, περιέγραψε την λαμπρή επιστημονική πορεία της βιολόγου, αλλά και την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της Suzane Eaton.  “Ήταν θαυμάσια και μεγαλειώδης η αδερφή μου. Είχε πάθος και ήταν εκπληκτική στο να βρίσκει απαντήσεις σε επιστημονικά ζητήματα”- είπε. “Ήταν το πιο ενδιαφέρον άτομο που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Κυρίως, όμως, αγαπούσε τρομερά την οικογένεια της” πρόσθεσε. Ολοκλήρωσε δε την κατάθεσή της ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν το καλοκαίρι του 2019 στη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε για τον εντοπισμό της αδελφής της.

Ακολούθησε η κατάθεση ενός εκ των δύο ανδρών που βρήκαν τυχαία την σορό της άτυχης βιολόγου σε σπηλιά της περιοχής. “Το πτώμα ήταν σαν έχει κάνει βουτιά από επτά μέτρα ύψος σε βράχια” ανέφερε περιγράφοντας το τρομακτικό θέαμα που αντίκρισαν μέσα στην σπηλιά.

Στη συνέχεια κατέθεσε αστυνομικός της Ασφάλειας Χανίων, που αναφέρθηκε στις έρευνες για το λευκό αυτοκίνητο που είχαν αποτυπώσει οι κάμερες στην περιοχή της εξαφάνισης του θύματος, τη συσχέτισή του με τον κατηγορούμενο, αλλά και σε προγενέστερα περιστατικά παρενόχλησης με το ίδιο αυτοκίνητο και τον ίδιο τρόπο. “Η συμπεριφορά του υπόπτου ήταν από την αρχή προβληματική” ανέφερε ο αστυνομικός της Ασφάλειας. “Είχε τρομερό άγχος”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Β. Κασσελάκης: “Ο ξάδερφος μου Στέφανος Κασσελάκης επαναπροσδιορίζει την Αριστερά”

«Πλεονέκτημα και μειονέκτημα το επώνυμό μου», τονίζει ο υποψήφιος...

Κλείνει μεγάλο τμήμα της Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω έργων της ΔΕΥΑΧ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων σας ενημερώνει ότι...

Δράσεις ανάδειξης του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου «Kriti»

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε...

easyJet: Εξι νέες συνδέσεις με την Κρήτη φέτος – Δύο για Χανιά

Είκοσι δύο νέες συνδέσεις με Ελλάδα προσφέρει αυτό το...