Ξεκινάει και στην Κρήτη το ταξίδι του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – 5 και 6 Σεπτέμβρη στα Χανιά

Κανένα σχόλιο

«Σοσιαλισμός, για να μπορούμε να “ανασαίνουμε”, για να νικήσει η ζωή».  Αυτό είναι το σύνθημα του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», που ξεκινά το ταξίδι του σε όλη τη χώρα και στο νησί μας την Κρήτη.

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ διοργανώνουν και φέτος τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ με τα γνωστά υλικά, την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά, το μεράκι, την δημιουργικότητα, την συντροφικότητα, χωρίς χορηγούς και επιχειρηματίες, με την δύναμη που δίνει η οργανωμένη δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ που έχει καθιερώσει το φεστιβάλ κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό θεσμό σε όλη τη χώρα αλλά και στο νησί μας την Κρήτη.

Την δύναμη και την αισιοδοξία την αντλούμε από το σκοπό μας, την πάλη μας για να ανατραπεί το σημερινό άδικο, εκμεταλλευτικό σύστημα που προκαλεί ασφυξία όπως χαρακτηριστικά αποτυπώθηκε στο  «capitalism means I cant breathe» σε όλο τον κόσμο, παλεύοντας για την νέα κοινωνία, που είναι ρεαλιστικό σήμερα το 21ο αιώνα να μπορούμε να ζούμε, το Σοσιαλισμό, χωρίς ασφυξία για την ζωή  και τα όνειρά μας, βάζοντας τέλος στον φαύλο κύκλο των κρίσεων, της ανεργίας, των πολέμων, της προσφυγιάς, της ζωής στα όρια που κάθε φορά βάζει το σύστημα.

"Sponsored links"

Η προετοιμασία του Φεστιβάλ έχει ήδη ξεκινήσει και οι «μηχανές» δουλεύουν στο φουλ! Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να φτάσει το σύνθημα παντού, αλλά και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προσαρμογή του Φεστιβάλ στις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες.

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» φέτος θα προσαρμοστεί για την προστασία της υγείας των επισκεπτών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός σε όλες του τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ όλο το προηγούμενο διάστημα μπήκαν μπροστά ώστε ο λαός και η νεολαία να μείνουν «δυνατοί» στην περίοδο της πανδημίας, για να μπορούμε να δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε κυβερνήσεις, ΕΕ και αστικά κόμματα που έχουν δώσει δείγματα γραφής, βάζοντας την υγεία του λαού στη λογική «κόστους – οφέλους». Με όλες τους τις δυνάμεις οργανώνουν την πάλη για να μην πληρώσει ο λαός ξανά την καπιταλιστική κρίση. Όλοι όσοι ήθελαν το λαό να μείνει «σιωπηλός» στην περίοδο της καραντίνας και επέρριπταν τα πάντα στην αναγκαία, προφανώς, «ατομική ευθύνη» είναι αυτοί που συμφωνούν με την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι είναι μειωμένος ο κίνδυνος διασποράς του ιού στους χώρους δουλειάς, που έκαναν τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των μεγάλων ομίλων σε Μεταφορές και Τουρισμό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έχουν αποδείξει την υπεύθυνη στάση τους, την ικανότητά τους οργανωμένα και συλλογικά να μπαίνουν μπροστά, ώστε να δυναμώνει η αγωνιστική διεκδίκηση και να τηρούνται ταυτόχρονα όλα τα μέτρα προστασίας.

Γι’ αυτό φέτος, σε όλα τα Φεστιβάλ, θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, για να προστατευτεί η υγεία του κάθε επισκέπτη.

Το ταξίδι του 46ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες το ταξίδι του σε πόλεις και χωριά για να φτάσει παντού το μήνυμα του, με εκδηλώσεις, συζητήσει, προβολές ταινίες και άλλες δραστηριότητες.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις μεγάλες πόλεις της περιοχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε.

•    Στο Ηράκλειο, στις 5 και 6 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Κομμένο Μπεντένι, με το φεστιβάλ να πλαισιώνεται καλλιτεχνικά από τους και Β. Παπακωνσταντίνου, τον Ψαρογιώργη, τον Χ. Θηβαίο και άλλους καλλιτέχνες. Ακόμα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από το Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

•    Στα Χανιά, στις 5 και 6 Σεπτέμβρη στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, με το καλλιτεχνικό πρόγραμμα να απαρτίζεται από τον Φ. Δεληβοριά, τον Γ. Κότσιρα και άλλους καλλιτέχνες. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί και ομιλία από τον Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

"Sponsored links"

•    Στο Ρέθυμνο, στις 13 του Σεπτέμβρη στην Μαρίνα του Ρεθύμνου, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το Χρήστο θηβαίο και πολιτική ομιλία από τον Κυριάκο Ιωαννίδη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

•    Στον Άγιος Νικόλαο, στις 12 του Σεπτέμβρη στην Λίμνη του Αγίου Νικολάου με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις