Ξεκινούν οι εμβολιασμοί υγειονομικών: Κυβερνητικές υποσχέσεις για 100.000 εμβολιασμούς σε 14 ημέρες

Κανένα σχόλιο

Στον απόηχο των καταγγελιών της ΟΕΝΓΕ και συνδικαλιστών υγειονομικών ότι σε τουλάχιστον 15 νοσοκομεία της χώρας αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι για σήμερα εμβολιασμοί υγειονομικών, Αρχίζει σήμερα ο εμβολιασμός «ηρώων της πρώτης γραμμής» γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους, ο εμβολιασμός θα γίνει σε τρεις φάσεις. Σήμερα προστίθενται 42 νέα νοσοκομεία στα 9 νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Στις 8 Ιανουαρίου θα προστεθούν επιπλέον 55 νοσοκομεία και έως τις 12 του μήνα θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

"Sponsored links"

Σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η κυβερνητική εκτίμηση είναι ότι, με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Θεμιστοκλέους: οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, «η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών». Αφού σημείωσε ότι η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τόνισε ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία» όπως έχει ανακοινωθεί, γνωστοποιώντας ότι από τις 27 Δεκεμβρίου έως και χθες το μεσημέρι είχαν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Να τηρηθεί το πρόγραμμα ζητούν οι υγειονομικοί

Σχολιάζοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου, σημείωσε ότι «επί της ουσίας ο κ. Θεμιστοκλέους επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις καταγγελίες περί αναβολής αρχικά προγραμματισμένων για 4/1 εμβολιασμών υγειονομικών σε πολλά νοσοκομεία και αναφέρει πως σε αυτά όπου έγινε αναβολή, η έναρξη θα είναι 8/1 και 12/1».

Μετά πάντως και τις επισημάνσεις των υγειονομικών για αναβολές προγραμματισμένων εμβολιασμών και την αποτυχημένη προσπάθεια “διάψευσης” του υπουργείου Υγείας, το σχόλιο που φαίνετια ότι κυριάρχησε στους κόλπους της υγειονομικών ήταν η ελπίδα τους να τηρηθεί το εξαγγελθέν χρονοδιάγραμμα.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο κ. Παπανικολάου με ανάρτησή του στο twitter νωρίς το πρωή της Δευτέρας σημειώνει σκωπτικά ότι «στο “Γεννηματάς”, στο Τζάνειο, στο Μεταξά και σε άλλα 25 νοσοκομεία της χώρας δεν έφτασαν, τα έπιασε κόκκινο φανάρι».

"Sponsored links"

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις