Ξενοδοχεία και βάσεις παντού, το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για τον νομό Χανίων

Κανένα σχόλιο

Μέσα σε λίγο μόνο διάστημα με παρεμβάσεις τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά αποτύπωσαν το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για τον νομό.

Τα Χανιά θα είναι ο νομός της υπερτουριστικής δραστηριότητας όπου ακόμα και η ιστορική μνήμη θα αποκτά αξία μόνο όταν θα εμπορευματοποιείται και των στρατιωτικών γιγαντιαίων εγκαταστάσεων, που αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Γιατί το λέμε αυτό; Μα αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Μανούσου Βολουδάκη, δύο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά και πρώην υπουργών.

"Sponsored links"

Είπε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη για την μετατροπή των κτιρίων στο Λόφο Καστέλι σε ξενοδοχείο:

“Τα Χανιά είναι ένας τουριστικός προορισμός. Εκ των πραγμάτων αυτό θέλουμε. Η πραγματικότητα είναι ότι το να γίνει ένα ωραίο ξενοδοχείο, ένα ξενοδοχείο το οποίο αύριο το πρωί θα φέρει κόσμο και υψηλού επιπέδου τουρίστες στα Χανιά και ταυτόχρονα αυτό το κτήριο θα ξαναβρεί την παλιά του αίγλη είναι μια απόφαση η οποία εμένα δεν με βρίσκει καθόλου αντίθετη.”

Είπε και ο κ. Μανούσος Βολουδάκης για το ζήτημα της επέκτασης της δραστηριότητας των βάσεων ότι:

“η κατασκευή των σχετικών υποδομών, θα δώσει δουλειά σε ντόπιες τεχνικές εταιρείες. Η ενισχυμένη παρουσία εθνικών και συμμαχικών δυνάμεων, θα προκαλέσει πρόσθετη ζήτηση για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών από τοπικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, οι ανάγκες του επιχειρησιακού σχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού, μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα επιτάχυνσης της ολοκλήρωσης μερικών από τα έργα υποδομών και εκτός των στρατιωτικών εγκαταστάσεων”.

Ο τρίτος, ο κ. Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος είναι εν ενεργεία υπουργός, έχοντας διατελέσει καθηγητής και πρύτανης σε Πολυτεχνείο, θα μπορούσε να έχει χαράξει μια πολύ διαφορετική πορεία φέρνωντας στο προσκήνιο την ανάγκη διάχυσης της γνώσης και δημιουργίας ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα μας απεγκλωβίζει από την τουριστική μονοκαλλιέργεια που παράγει μόνο συγκεκριμένου τύπου θέσεις εργασίας χαμηλής εξειδίκευσης και επηρεάζεται από παράγοντες όπως είναι η πανδημία. Όμως, ήταν αυτός ο οποίος πρώτος αγωνίστηκε και προώθησε την μετατροπή σε ξενοδοχείο ενός ιστορικού μνημείου.

Είναι τρομακτικό ότι ο πρωθυπουργός θέλει να μετατρέψει τον νομό από τον οποίο κατάγεται σε τριτοκοσμική μπανανία για την εξυπηρέτηση των παγκοσμίων στρατών και των τουριστών.

Ξενοδοχεία και βάσεις παντού. Αυτό είναι το όραμα της Νέας Δημοκρατίας για τον τόπο μας.

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις