Ξυδάκης: Δεν θα διεκδικήσουμε δικαστικά τα γλυπτά του Παρθενώνα

Κανένα σχόλιο

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να κινηθεί δικαστικά εναντίον του Βρετανικού Μουσείου για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

«Η οδός για τη διεκδίκηση της επιστροφής των γλυπτών είναι η διπλωματική και η πολιτική», σημείωσε ο Ν. Ξυδάκης σε συνέντευξή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πόρισμα της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μέρος είναι τμήμα της νομικής γνωμάτευσης για το θέμα που παραδίδει σταδιακά στην Αθήνα το δικηγορικό γραφείο Ρόμπερτσον-Πάλμερ. Σε αυτό το πόρισμα αναφέρεται πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει άμεσα να προχωρήσει στη δικαστική διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών, καθώς ο χρόνος κυλά σε βάρος της Αθήνας.

"Sponsored links"

«Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε δίκες για οποιοδήποτε θέμα, αφενός, και, αφετέρου, στα διεθνή δικαστήρια η έκβαση είναι αβέβαιη, δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα. Το κλίμα αλλάζει σιγά-σιγά, αλλά απαιτείται επίμονη δουλειά σε χαμηλό επίπεδο», πρόσθεσε ο Ν. Ξυδάκης.

Για τη διαμάχη με Χατζάκη: Δεν πλακώθηκα με κανέναν

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε και στο θέμα με τη διαμάχη με τον Σωτήρη Χατζάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν πλακώθηκα με κανέναν, δεν προκάλεσα καμία συζήτηση, δεν έκανα κανέναν διάλογο». Σημείωσε ότι στο Εθνικό Θέατρο υπήρξαν πολλαπλά περιστατικά αδιαφάνειας στις αμοιβές, παραβίασης του ιδρυτικού νόμου και κατ΄εξακολούθηση παράλειψης ανάρτησης των συμβάσεων έργου και εργασίας στη Διαύγεια.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο διαχειριστικός έλεγχος από τους ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης είναι σε εξέλιξη και ότι είναι στο χέρι της νέας διοίκησης να ζητήσει έλεγχο από ορκωτούς λογιστές.

Ερωτηθείς, εξάλλου, εάν αφήνει υπόνοιες περί κακοδιαχείρισης επί θητείας του Σ. Χατζάκη, ο Ν. Ξυδάκης σημείωσε: «Δεν έχω στοιχεία και συνεπώς απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δώσουν οι έλεγχοι. Σημείωσε, όμως, ότι από τον ισολογισμό που δημοσιεύτηκε προκύπτει έλλειμμα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ».

tvxs.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις