Ξ. Δημητρίου: «Έθαψαν» έρευνες για offshore τριων υπουργών της ΝΔ

Κανένα σχόλιο

Την άποψη ότι οι καταθέσεις στις οποίες βασίζεται το σενάριο της “σκευωρίας” στην υπόθεση Novartis, ξεκινούν όψιμα και αφού έχουν προηγηθεί δυσμενείς εξελίξεις για τους συγκεκριμένους μάρτυρες, εξέφρασε κατά την τέταρτη μέρα της κατάθεσής της στον Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Παράλληλα αναφέρθηκε σε τρεις υποθέσεις για off shore  πρώην υπουργών της Νέας Δημοκρατίας που δεν ερευνήθηκαν από τους Π. Αθανασίου και Ε. Ράικου.

Όψιμα μιλούν για σκευωρία

Με ρυθμό σχεδόν καταιγιστικό, απαντά στις ερωτήσεις των βουλευτών, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Αρχές του 2018 κατατέθηκαν οι μηνύσεις Σαμαρά και άλλων κατά των εισαγγελέων και πολιτικών προσώπων. Αγγελής και Ράικου δεν είπαν το παραμικρό τότε για πιέσεις, Ρασπούτιν κλπ. Αυτά ειπώθηκαν πολύ μετά τον Φεβρουάριο του 2018. Εγώ η ίδια έστειλα τις μηνύσεις στη Βουλή. Πολύ αργότερα -ένα χρόνο μετα- Ράικου και Αγγελής άρχισαν να μιλούν για Παπαγγελοπουλο και πιέσεις.  Όψιμα τα λέει η Ράικου και ακόμη πιο όψιμα ο Αγγελής

"Sponsored links"

Ιδιαίτερα για τον I. Αγγελή και το ταξίδι στη Βιένη, σημειώνει: «Μετά το ταξίδι στη Βιέννη ο Αγγελής μου είπε ότι πίσω από το δημοσίευμα που του ασκούσε κριτική ήταν ο Παπαγγελοπουλος. Μόνο  για το δημοσίευμα. Όχι για πιέσεις κλπ στην υπόθεση της Novartis.» Ενώ για την Ε. Ράικου πρόσθεσε : «Η κ. Ραικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά στον λογαριασμό της από τη Novartis».

Ερωτηθείσα σχετικά με τον Ι. Μανιαδάκη και την εμπλοκή του, τεκμηριώνει γιατί η κατάθεσή του είναι αναξιόπιστη: «Πριν καταστεί κατηγορούμενος ο Μανιαδάκης έπρεπε να είχε κάνει τις καταγγελίες για πιέσεις και να εμπλέξει πολιτικούς. Ο χρόνος που το έκανε (ενώ είναι κατηγορουμενος) είναι σημαντικός. Δεν είναι αξιόπιστος για αυτόν ακριβώς τον λόγο».

Ο Π. Αθανασίου καθυστερούσε υπόθεση με off-shore υπουργών της ΝΔ – Αγνόησε στοιχεία για τα panama papers

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τον Οικονομικό  Εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, σε μαρτυρία του οποίου μάλιστα βασίζεται η επέκταστη του Κατηγορητηρίου της υπόθεσης, η πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέφερε: «Ο κύριος Αθανασίου κρατούσε για 3 χρόνια (2014-2017) υπόθεση που αφορούσε off shore εταιρείες 3 βουλευτών της ΝΔ που είχαν χρηματίσει υπουργοί. Υπήρχε υλικό σε δεκάδες φακέλους με πολλά στοιχεία. Αυτό το υλικό εστάλη από τον αντικατάστατη του,  κύριο Μπρη στην κυρία Ραικου για συσχέτιση. Τελικά διαπιστώθηκε ότι η δικογραφία που είχε ζητήσει η κυρία Ράικου να συσχετισθεί, ήταν δική της δικογραφία και γνώριζε από τότε το θέμα.»

Μάλιστα σε άλλη απάντησή της ανέφερει για την προαγωγή του Αθανασίου: «Ζήτησα να μην προαχθεί ο κ. Αθανασίου και για αυτό αλλά και για το γεγονός ότι όταν κλήθηκαν εισαγγελείς από χώρες που είχαν εμπλεκόμενους να συναντηθούν στη Χάγη για ανταλλαγή στοιχείων  για τα Panama papers είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη».

Μεγάλο σκάνδαλο η Novartis – Πρωτοφανής και αθέμιτη η πίεση που ασκείται στους εισαγγελείς

Σε ερώτηση του βουλευτή  Γιάννη Ραγκούση για το αν η υπόθεση Novartis είναι σκάνδαλο ή σκευωρία, η κα Δημητρίου απάντησε: «Μεγάλο σκάνδαλο το σκάνδαλο Novartis και καλώς ερευνάται από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους με όλα τα μέσα (μηνύσεις, στοχοποίηση  κλπ) στους εισαγγελείς Διαφθοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη».

Σε σχέση με την πολυσυζητημένη επίσκεψη του πρώην Δ. Τζανακόπουλου στο γραφείο της , ρωτήθηκε από το Γιάννη Ραγκούση:

  • Ραγκούσης: Η επίσκεψη Τζανακοπουλου ήταν παρέμβαση;
  • Δημητρίου: Όχι φυσικά. Συζητήσαμε για λίγα λεπτά διαδικαστικά θέματα. Δεν είναι ασυνήθιστο να ζητούν συνάντηση και να  επισκέπτονται τον Άρειο Πάγο, πολιτικοί. Μάλιστα με είχε επισκεφθεί νυν υπουργός της ΝΔ, όταν το κόμμα του ήταν στην αντιπολίτευση, για να με ρωτήσει για εκκρεμή προσωπική του υπόθεση. Φυσικά και δεν τον ενημέρωσα.

Κοινοβουλευτικές πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Καταρρίφθηκε η επιχείρηση της ΝΔ για τη μετατροπή του σκάνδαλου Νοβαρτις σε σκευωρία

"Sponsored links"

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της Ξένης Δημητρίου, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν: «”Η υπόθεση Novartis είναι μεγάλο σκάνδαλο και καλώς ερευνάται. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους  με όλα τα μέσα(μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ) στους εισαγγελείς διαφοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη”. Με τη φράση αυτή της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου καταρρίφθηκε πλήρως η κατασκευασμένη επιχείρηση της ΝΔ να μετατρέψει το αυταπόδεικτο και διεθνές σκάνδαλο σε σκευωρία».

«Προφανής στόχος τους», συνεχίζουν οι πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «ήταν και είναι να παγώσει η έρευνα στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν. Τώρα έγινε απολύτως αντιληπτό γιατί προσπάθησαν να παραποιήσουν την κατάθεση της κ. Δημητρίου. Φοβόντουσαν την αλήθεια και όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής. Η μαρτυρία της Ξένης Δημητρίου ήταν ποταμός. Η πρώην εισαγγελέας προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της ΝΔ:

  • Για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και αυτός χρόνια μετά την αποχώρησή του «θυμήθηκε» εξωθεσμικές  πιέσεις, αποκάλυψε ότι  για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για οφσορ τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Η υπόθεση ήταν γνωστή από τότε και στην Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών.
  • Ο κ. Αθανασίου δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του οτι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη
  • Οι Ράικου και Αγγελής επινόησαν τις καταγγελίες κατά του Παπαγγελόπουλου, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις που κατείχαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για όσα όψιμα καταγγέλλουν τώρα περί εκβιασμών, πιέσεων και Ρασπούτιν.
  • Η κ. Ραικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με το σύζυγό της
  • Ο Μανιαδάκης δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας από τη στιγμή που «είπε όσα είπε» μόνο όταν κατέστη κατηγορούμενος»

Αίτημα Γιάννας Παπαδάκου να της χορηγηθούν τα πρακτικά

Αίτημα προς Επιτροπή της Βουλής, απέστειλε η δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου, ζητώντας να της χορηγηθούν τα πρακτικά των καταθέσεων του Σάμπυ Μιωνή, καθώς προτίθεται να κινήσει ένδικα μέσα εναντίον του. Στην επιστολή της αναφέρει:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι μέλη της Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής,

Επειδή πληροφορήθηκα από τον τύπο και μερίδα των sites ότι μέρος της κατάθεσης ενώπιον σας του Σάμπυ Μιωνή με αφορά. Επειδή προτίθεμαι να καταθέσω σε βάρος του έγκληση για ψευδορκία, απάτη, συκοφαντική δυσφήμιση και άλλα αδικήματα και επειδή έχω έννομο συμφέρον σας παρακαλώ, όπως μου χορηγήσετε τα πρακτικά της κατάθεσής του ενώπιόν σας.

Με εκτίμηση Γιάννα Παπαδάκου Δημοσιογράφος».

tvxs.gr

Στα : Ελλαδα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις