Οδηγία τουριστικών φορέων της Μεγάλης Βρετανίας ενάντια στις “γουρούνες” μετά τον θάνατο 19χρονου στην Κρήτη

Κανένα σχόλιο

Ο τραγικός θάνατος ενός 19χρονου Βρετανού σε τροχαίο με “γουρούνα” πριν από λίγες ημέρες στα Μάλια, κινητοποιεί πλέον τους τουριστικούς φορείς σε σχέση με τη χρήση των επικίνδυνων τροχοφόρων. Ήδη τουριστικοί φορείς της Μεγάλης Βρετανίας έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για τους τουρίστες σε σχέση με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές με τη χρήση των τετράτροχων.

Ο 19χρονος Κίραν Ροτς ήταν σε διακοπές με την παρέα του στην περιοχή των Μαλίων. Βρήκε το θάνατο με γουρούνα στις 22 Ιουλίου.

Η τραγωδία αυτή έχει δώσει την αφορμή σε τουριστικούς φορείς της Βρετανίας να ξεκινήσουν μια μεγάλη εκστρατεία ώστε να αποφεύγουν οι πολίτες της χώρας τα επικίνδυνα τροχοφόρα στις διακοπές τους.

"Sponsored links"

Όπως αναφέρει η Swindon Advertiser, οι ταξιδιωτικές εταιρείες της Μεγάλης Βρετανίας ανέφεραν 36 ατυχήματα με τετρακίνητα ποδήλατα και επτά ατυχήματα με μοτοποδήλατα το 2017. Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ABTA δήλωσε ότι ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερος.

Ο Νίκι Γουάιτ, εκπρόσωπος του ABTA, δήλωσε: “Κάθε χρόνο οι άνθρωποι υφίστανται σοβαρούς τραυματισμούς μετά την ενοικίαση μοτοποδηλάτων ή τετρακίνητων ποδηλάτων ενώ βρίσκονται σε διακοπές. Πολλοί έχουν ελάχιστη εμπειρία χρήσης αυτών των οχημάτων και δεν είναι εξοικειωμένοι με τους τοπικούς δρόμους και τα πρότυπα οδήγησης.

Είναι τόσο εύκολο όταν χαλαρώνετε στις διακοπές να κάνετε πράγματα που δεν θα φανταζόσασταν όταν γυρίζετε στο σπίτι. Αλλά βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο σοβαρού τραυματισμού εάν μισθώσετε αυτά τα οχήματα και, επιπλέον, πολλά ασφαλιστήρια συμβόλαια ταξιδιού δεν θα καλύπτουν τέτοιες δραστηριότητες “.

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη για τον Σύνδεσμο Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων ABTA διαπίστωσε ότι ένας στους δέκα Βρετανούς παραθεριστές που ήταν στο εξωτερικό τους τελευταίους 12 μήνες είχε μισθώσει τετράτροχο ποδήλατο ή μοτοποδήλατο. Το ποσοστό αυξήθηκε σε ένα στους επτά μεταξύ 18 και 24 ετών.

Ο θάνατος του Κίραν Ροτς πριν από 2 εβδομάδες στην Κρήτη έχει προκαλέσει μια “έκρηξη θλίψης”, με αφιερώματα και δωρεές σε μια σελίδα στο διαδίκτυο που έχει δημιουργηθεί στη μνήμη του. Ήδη έχει συγκεντρωθεί ένα ποσό πάνω από 16.700 λιρών.

candiadoc.gr

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις