Οικογένεια Δημήτρη Μακρέα: Πολλά ερωτήματα σχετικά με τα κενά στη δικογραφία – Όλοι σήμερα στα δικαστήρια

Κανένα σχόλιο

Ερωτήματα θέτει η οικογένεια του γιατρού Δημήτρη Μακρέα αλλά και το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε ο γιατρός το βράδυ της 25ης Μαρτίου από ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων. Υπενθυμίζουμε ότι από αυτή την ομάδα συνελήφθησαν τελικώς τρεις οι οποίοι παραπέμπονται μετά από δύο αναβολές σε δίκη την Πέμπτη 2/4 στις 11 από το μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων με την κατηγορία της σωματικής βλάβης.

Στην ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα σημειώνονται τα εξής:

Από τα στοιχεία που βγήκαν στη δημοσιότητα προκύπτει μεθόδευση και προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από την πλευρά της αστυνομίας αλλά και ολιγωρία από την πλευρά της εισαγγελικής αρχής.

"Sponsored links"

Από τα κενά που υπάρχουν στη δικογραφία προκύπτουν και τα αντίστοιχα ερωτήματα:

⁃ Γιατί από τη δικογραφία λείπουν βασικότατα στοιχεία όπως τα βίντεο από τις κάμερες των καταστημάτων της περιοχής που γνωρίζουμε ότι κάποια από αυτά έχουν κατασχεθεί και βρίσκονται στα χέρια της αστυνομίας;

⁃ Ποιός είναι ο ιδιοκτήτης και τι έγινε με το αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν οι δράστες;

⁃ Πως οδηγήθηκε η αστυνομία στους δράστες; Πού, πώς και από ποιόν συνελήφθησαν ή προσήχθησαν;

⁃ Γιατί βασικοί μάρτυρες που πήγαν να καταθέσουν απετράπησαν από την αστυνομία;

⁃ Γιατί ενώ υπήρχαν καταγγελίες για μεγαλύτερη ομάδα που συμμετείχε και για χαρακτηριστικά φασιστικής επίθεσης δεν έγινε έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση; Ποιά είναι η σχέση των δραστών με τη Χρυσή Αυγή;

⁃ Γιατί η έρευνα έκλεισε μέσα σε λίγες ώρες;

Ζητάμε από την πολιτεία το αυτονόητο:

Μία ολοκληρωμένη, σωστή και αμερόληπτη έρευνα και μία δίκη που αντιστοιχεί στη βαρύτητα της πράξης που έγινε.

"Sponsored links"

Απαιτούμε:

• να διερευνηθεί σε όλο το βάθος της η υπόθεση

• να αποδοθούν οι ανάλογες κατηγορίες

• να αποδοθεί το πολιτικό βάρος μιας φασιστικής δολοφονικής επίθεσης

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου να μην επιτρέψει να νιώσουν πιο δυνατοί αυτοί που αναπαράγουν τον τρόμο, το μίσος, το φασισμό, τα πιο σκοτεινά φαντάσματα της ιστορίας στην κοινωνία των Χανίων.

Καλούμε όλους τους ανθρώπους της πόλης, τις συλλογικότητες, τους φορείς και τους συλλόγους που στάθηκαν και στέκονται συμπαραστάτες στον αγώνα μας σε μία εκδήλωση ενημέρωσης για τις εξελίξεις και προγραμματισμού κοινών δράσεων.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ να απομονώσουν τις φωνές του τρόμου και του φασισμού

Καλούμε όλους στα δικαστήρια την Πέμπτη 2/4 στις 11 το πρωί

Η οικογένεια του Δημήτρη
Το Κοινωνικό στέκι- στέκι μεταναστών στα Χανιά

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
ΚΡΗΤΗ FM 101.5 live
διαφημίσεις