Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων για “Στρατόπεδο Μαρκοπούλου”: “Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού

Κανένα σχόλιο

“Κυβέρνηση και Δήμος ή μας δουλεύουν, ή δε γνωρίζει η αριστερά τους τι ποιεί η δεξιά τους, άλλα λέει ο ένας κι άλλα κάνει ο άλλος.” Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων για το θέμα του Στρατόπεδου Μαρκοπούλου μετά την αποκάλυψη ότι ενώ προγραμματίζεται η κατάργηση του Στρατόπεδο Θεοδωράκη στο Ρέθυμνο, στα Χανιά, σχεδιάζεται η μετατροπή του Στρατόπεδου Μαρκοπούλου σε Κέντρο Νεοσύλλεκτων.

Πιο αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» λένε στην Ελλάδα, όμως τη ρήση αυτή δε φαίνεται να τη γνωρίζουν εκεί στο Δήμο Χανίων και δεν τους ανησυχεί καθόλου η πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για «προσωρινή» φιλοξενία νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου στα Χανιά, την ίδια ώρα που προγραμματίζεται η κατάργηση του στρατοπέδου Θεοδωράκη στο Ρέθυμνο.

"Sponsored links"

Ένα παιχνίδι υποκρισίας, του τύπου «άλλα λέμε τη μία κι άλλα την άλλη, άλλα λέμε στους μεν κι άλλα στους δε», παίζεται τόσο από κυβερνητικής πλευράς όσο κι από πλευράς Δήμου. Οι προεκλογικές και μετεκλογικές υποσχέσεις, ακόμη και δια στόματος πρωθυπουργού, για απόδοση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων, ένα μόλις χρόνο πριν τις εθνικές εκλογές, μετατρέπονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε «προσωρινή» φιλοξενία νεοσυλλέκτων. Κι ακολουθούν οι κάλπες του χρόνου (2019) κι η μπάλα πάει στην εξέδρα.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Χανίων που δεν ανησυχεί με τις εξελίξεις αυτές και τις θεωρεί «προσωρινές», έχει υπό διαβούλευση το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Χανίων. Εκεί, στον τόμο Α4, σελίδα 57, αναφέρεται:

«Αυτοτελής οργάνωση Δικαστηρίων και Δημοσίων Υπηρεσιών σε χωριστά κτήρια, με χρησιμοποίηση του σημερινού κτηρίου των Δικαστηρίων και νέου κτηρίου που προτείνεται να χωροθετηθεί στο σημερινό στρατόπεδο Μαρκοπούλου, με προοπτική να απομακρυνθεί με τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΕΘΑ.»

Από τα παραπάνω αναρωτιέται εύλογα κανείς: Κυβέρνηση και Δήμος ή μας δουλεύουν, ή δε γνωρίζει η αριστερά τους τι ποιεί η δεξιά τους, άλλα λέει ο ένας κι άλλα κάνει ο άλλος.

Για τους παραπάνω λόγους, καλούμε τόσο την κυβέρνηση όσο και το Δήμο να ξεκαθαρίσουν άμεσα τη στάση τους για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, να εγκαταλείψουν τα σχέδια οικοδόμησης στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου, να δώσουν ένα χώρο πρασίνου που δικαιούται η συνοικία του Άη Γιάννη, μιας και φιγουράρει με βάση τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Χανίων μεταξύ των συνοικιών με το μικρότερο ποσοστό πρασίνου, μόλις 2,9% και με ανύπαρκτο ποσοστό πολιτιστικών χώρων (Βλ Πίνακα σελ, 33 του τόμου Α4 του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου).

Ο Δήμος Χανίων θα πρέπει άμεσα να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γι’ αυτό το θέμα.

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις