16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οικολόγοι Πράσινοι: Το διάβασμα αυτές τις μέρες είναι συντροφιά και διέξοδος. Τα βιβλιοπωλεία μπορούν να ανοίξουν

Ημερομηνία:

Με ανακοίνωσή τους οι “Οικολόγοι Πράσινοι” ζητούν το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων:

Η κανονικότητα είναι για άλλη μια φορά παρελθόν και η ανάγκη να «μείνουμε σπίτι» επιτακτική ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα για τη δημόσια υγεία.

Στις μέρες του αναγκαστικού εγκλεισμού, η οικονομία αλλά και ο κλάδος του πολιτισμού πλήττονται ανεπανόρθωτα. Στο κέντρο όλων, παραμένει ο άνθρωπος και η ευχή να μείνει δυνατός σε αυτή τη δοκιμασία.

Το διάβασμα αυτές τις μέρες είναι συντροφιά και διέξοδος, με τα βιβλία να στηρίζουν το πνεύμα και να προστατεύουν την ψυχή.

Η φιλαναγνωσία τείνει να γίνει η μόνη ασφαλής ψυχαγωγία, γι’ αυτό και το βιβλίο οφείλει να προστατευτεί. Παράλληλα, πρέπει να στηριχτούν και οι επιχειρήσεις του κλάδου του, που ήδη από την κρίση αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα βιοπορισμού.

Ανοίγοντας τα φυσικά καταστήματα του βιβλίου, δε στηρίζουμε μόνο την αγάπη προς αυτό, -που τόσο έχει πληγεί από την τεχνολογία-, αλλά και πλήθος επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση οικογενειών που παλεύουν να ζήσουν ανθρώπινα.

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούμε την συνέχιση της λειτουργίας των βιβλιοπωλείων με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ζητούμε την προστασία του κλάδου και την στήριξη των επαγγελματιών. Το βιβλίο είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, και τα παράθυρα που σέβονται τον λόγο της ύπαρξής τους, πρέπει να παραμένουν ανοιχτά.

Επίσης μπορεί, και πρέπει, να εξεταστεί από την Κυβέρνηση το άνοιγμα και άλλων κλάδων της οικονομίας που μπορούν να λειτουργήσουν, τηρώντας πάντα τα απαιτούμενα και αναγκαία υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ