19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Οικολόγοι Πράσινοι Χανίων: Ποτέ δεν είπαμε να μην καθαρίζονται και διαπλατύνονται όπου χρειάζονται τα ποτάμια

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση Οικολόγων Πράσινων Χανίων:

Τις τελευταίες ημέρες ακούγονται διάφορα περίεργα,περί ευθύνης κάποιων ομάδων,σε σχέση με τις καταστροφές που επήλθαν στον νομό μας,λόγω της εξω απο κάθε πρόβλεψη,τρομερής νεροποντής των τελευταίων ημερών που προξένησε πολλές ζημιές σε καλλιέργειες και περιουσίες, σε πολλές περιοχές του νομού Χανίων.

Εδώ θέλουμε σαν Οικολόγοι Πράσινοι να τονίσουμε οτι ποτέ δεν είπαμε να μην καθαρίζονται  και διαπλατύνονται όπου χρειάζεται τα ποτάμια,να μην συντηρούνται οι γέφυρες,να μην ενισχύονται τα πρανή των λόφων με βλάστηση και άλλη υποστηριξη,οταν κριθεί οτι χρειάζεται.Ακριβώς το αντίστροφο συνέβαινε και συμβαίνει.

Δεν γνωρίζουμε απο που εκπορεύεται και συντηρείται αυτή η κινδυνολογία  και για ποιούς λόγους,παρ’όλο που κάποιοι είναι εμφανείς.

Είναι άδικο οτι αυτοί που προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο,όσον αφορά την ανακύκλωση των σκουπιδιών,τον καθαρισμό των ακτών και των θαλασσών,το μη κάψιμο των πλαστικών αλλά και των κλαδιών γιατί δημιουργούνται διοξίνες και βαρέα μέταλλα όπως κάδμιο,υδράργυρος,θάλλιο, και αποθηκεύονται στο έδαφος και τόσα άλλα που εχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής σε ενα τόπο,να κατηγορούνται για τέτοια πράγματα.

Ειναι άδικο να δημιουργούμε αποδιοπομπαίους τράγους χωρίς αιτία, μόνο και μόνο για να μεταθέσουμε τις ευθύνες απο  τυχόν παραλείψεις  η λάθη που έχουν γίνει,χαρακτηρίζοντας άλλους υπεύθυνους,ενω θα έπρεπε να είχαν προβλέψει οχι βέβαια για τις καιρικές συνθήκες,αλλά για την αντιμετώπιση των συνεπειών τους.

Ειδικά για τη κλιματική αλλαγή που κατα τη γνώμη μας, έχει ήδη επέλθει,τονίζαμε τους φόβους,τους κινδύνους και τις προφυλάξεις που θάπρεπε να πάρουμε εδώ και πολλά χρόνια, ενώ αλλοι επιστημονίζοντες έλεγαν οτι αυτά είναι υπερβολές η στην καλύτερη περίπτωση οτι αποτελούν μόνο ενδείξεις…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...