Οι αγορές παίζουν τα όργανα και οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σέρνουν το χορό

Κανένα σχόλιο

Του Νίκου Τζάρα

Εκτιμά  Κυβέρνηση ότι μετά την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μέτρων που προσυπόγραψε    θα σταθεροποιηθούν   οι διάφοροι παράμετροι της  οικονομίας έτσι ώστε μετά την λήξη του Τρίτου Μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018 ,  η χώρα θα μπορεί να βγει  τις  αγορές για καινούργια δάνεια  που θα κινήσουν την οικονομία και θα αποκαταστήσουν πλευρές του κοινωνικού κράτους.

Το τι σημαίνει σταθεροποίηση  και ποιος την επιβάλει   το βλέπουμε να εξελίσσεται καθημερινά μπροστά μας με την εκποίηση του δημόσιου πλούτου , με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, με την φτωχοποίηση των λαϊκών τάξεων, με τις στρατιές των ανέργων , την φυγή εκατοντάδων χιλιάδων νέων σε άλλες χώρες, με το κλείσιμο καταστημάτων και επιχειρήσεων, με τις αυτοκτονίες που ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν από την δημοσιογραφική επικαιρότητα , με την υπογεννητικότητα  και άλλα δεινά  των οποίων ουκ έστι αριθμός.

"Sponsored links"

Πρόκειται για μέτρα που επιβάλουν οι αγορές και οι εκπρόσωποι των μεγάλων παικτών  της οι οποίοι θα μας υποδεχτούν  μετά την λήξη του 3ου μνημονίων κατάλληλα και  προφανώς θα μας δανείσουν με  όρους  ανάλογους με την  κατάσταση της οικονομίας μας εκείνο τον καιρό  προκειμένου να διασφαλίζουν τα νέα δάνεια. Το ότι οι όροι αυτοί θα είναι ληστρικοί κανείς δεν το ομολογεί .

Αντίθετα ενώ βλέπουν την καταστροφή υπόσχονται ανάπτυξη. Μια «ανάπτυξη »που προφανώς θα καρπωθούν  και θα εξακολουθήσουν για πολλά χρόνια να καρπώνονται  οι μεγάλοι  παίκτες των αγορών  στους οποίους  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τόλμησε να εναντιωθεί στο ελάχιστο.

Αντίθετα με τις διακηρύξεις του Τσίπρα οι αγορές  παίζουν τα όργανα και οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ  επιδίδονται σε νούμερα   και ακροβατικά  εξασφαλίζοντας τον δικό τους άρτο έναντι φτηνού  θεάματος  που έχει πλέον εξαντληθεί μαζί με το αφήγημα  της Ελπίδας για οικονομική  ανασυγκρότηση και ανάπτυξη.  Ένα αφήγημα που κατά πάσα πιθανότητα στο όνομα της συνέχειας του Κράτους θα κληθεί να το συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία.

ΚΙ ΕΜΕΙΣ;

Στα : Θεσεις

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική του αρχή, η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή. Ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today