19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

“Οι αριθμοί είναι αδιάψευστες αποδείξεις”: Τι απαντά η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στον Σύλλογο Εργαζόμενων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση από την 7η ΥΠΕ Κρήτης :

Αναφορικά με την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ έχει να δηλώσει τα εξής:

Η μεταρρύθμιση της ΠΦΥ και η έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ ήταν από τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας και αυτό αποτυπώθηκε με αποφάσεις διορισμού, τόσο ιατρικού, όσο και λοιπού προσωπικού αλλά και αγορά νέου βιοϊατρικού εξοπλισμού που αναβάθμισε τις υπηρεσίες του μεγαλύτερου Κ.Υ. της Κρήτης, το οποίο αντιμετώπιζε σοβαρότατα λειτουργικά προβλήματα το 2015.

Οι αριθμοί είναι αδιάψευστες αποδείξεις αυτής της στήριξης και συνοψίζονται στην πρόσληψη 11 επικουρικών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως καρδιολόγου, δερματολόγου, οφθαλμίατρου, ΩΡΛ, παιδιάτρου, ακτινολόγου, κυτταρολόγου, οδοντιάτρων, την  ενίσχυση με 1 μόνιμο παιδίατρο, 1 πνευμονολόγο και 3 γενικούς γιατρούς, καθώς και την προκήρυξη μιας θέσης μόνιμου γιατρού κυτταρολόγου αλλά και τη στελέχωση με λοιπό υγειονομικό προσωπικό.
Η συνεχής εξάλλου αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, γενικό και καρδιολογικό υπέρηχο, ορθοπαντογράφο, μαστογράφο, οδοντιατρικές έδρες σίγουρα δεν αποτελούν «καθημερινή και συνεχόμενη υποβάθμιση και συρρίκνωση του ΚΥ».

Η 7η ΥΠΕ προχωρώντας στην υλοποίηση της σημαντικότατης για την υγεία των πολιτών μεταρρύθμισης με βάση το ν.4486 έχει μέχρι τώρα θέσει σε λειτουργία 10 Τοπικές Μονάδες Υγείας με 50,000 εγγεγραμμένους έως τώρα πολίτες παρέχοντας δωρεάν ,υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ΠΦΥ χωρίς αποκλεισμούς .

Σε αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με τη διεύθυνση του Κ.Υ. αναζητήθηκε χώρος για την στέγαση της 5ης ΤΟΜΥ Ηρακλείου εντός του Κ.Υ. Ηρακλείου εμπλουτίζοντας με αυτόν τον τρόπο το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό του Κ.Υ. με διοικητικό ,νοσηλευτικό ,ιατρικό προσωπικό και κοινωνικό λειτουργό, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες χωρίς να διαταράσσεται σε καμία περίπτωση η λειτουργία του Κ.Υ.

Προκαλεί επομένως πολλά ερωτηματικά η σωρεία ανυπόστατων και ψευδών καταγγελιών του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης. Ενέργειες σαν κι αυτήν σίγουρα δεν είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών ΠΦΥ.

Αντίθετα αποτελούν θλιβερά κατάλοιπα ενός παρωχημένου συντεχνιακού συνδικαλισμού που εμφορείται από προσωπικές σκοπιμότητες και υστεροβουλίες που ουδεμία σχέση έχουν ούτε με τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων και πολύ περισσότερο  των πολιτών. Όπως και να είναι πάντως το σημαντικότατο έργο που προσφέρεται από το Κ.Υ. Ηρακλείου και τις αποκεντρωμένες μονάδες του (1η, 2η, 3η, 4η ΤΟΜΥ και Τοπικό Ιατρείο Αλικαρνασσού) δεν μπορεί να αμαυρωθεί από το μηδενιστικό, καταγγελτικό λόγο του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης .

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ θα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια να στηρίζει τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ με μόνο κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...