13.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οι Αόρατοι απέναντι στον “Αόρατο Εχθρό”

Ημερομηνία:

Είναι μία πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας που είναι αόρατοι για το κράτος και την κυβέρνηση επειδή δεν εντάσσονται σε καμία κατηγορία. Κάποιοι από αυτούς είναι πολύ πιο ευάλωτοι.

Είναι οι αόρατοι που δε μπορούν να κρυφθούν από τον αόρατο εχθρό γιατί πρέπει να επιλέξουν μεταξύ της άμεσης επιβίωσής τους και του κινδύνου της υγείας τους. Είναι οι άνθρωποι που δεν μπορούν παρά να σπάσουν την καραντίνα και κινδυνεύουν να τιμωρηθούν και με πρόστιμα για την αδυναμία τους να μείνουν σπίτι.

Η περίπτωση της άνεργης μητέρας που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την Επιτροπή Αγώνα Τουρισμού Επισιτισμού Ρεθύμνου είναι μία από τις πολλές συνανθρώπων τριγύρων μας.

Είναι άνεργοι, άνθρωποι που δουλεύουν μαύρα, είναι άστεγοι, μετανάστες σε καθεστώς παρανομίας.

Είναι άνθρωποι αόρατοι για το επίσημο κράτος που δεν εντάσσονται σε καμία κατηγορία και δε μπορούν να τύχουν καμίας υποστήριξης. Και είναι μόνοι τους απέναντι στον αόρατο εχθρό, όπως είχε ονομάσει τον κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είχαμε γράψει και σε χθεσινό μας άρθρο:

Ο ηλικιωμένος και ο άνθρωπος με ασθένεια μπορεί να κρυφθεί μέσα στο σπίτι του. Ο φτωχός δεν μπορεί να λάβει μέτρα προστασίας από τη φτώχια του. Ο φτωχός δε μπορεί να κρυφθεί ή να βρει άσυλο πουθενά.

Γι’ αυτές τις περιπτώσεις που δεν αφορούν ένα και δύο αλλά εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας πρέπει να υπήρξει άμεσα μία μέριμνα.

Δεν είναι ζήτημα φιλανθρωπίας, είναι ζήτημα δημόσιας υγείας και κοινής λογικής όπως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα του αόρατου εχθρού, να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα των αόρατων ανθρώπων.

Και η φτώχια και η αρρώστια, χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης γιατί η φτώχια είναι πολλαπλασιαστικός παράγοντας της αρρώστιας, όπως ανέφερε και σε πρόσφατο άρθρο της η New York Times.

Και θέτουν σε κίνδυνο τη συνοχή των κοινωνιών μας.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...