Οι Γάλλοι υποκλίνονται στην Κρητική διατροφή με ένα ντοκιμαντέρ αφιέρωμα | Βίντεο

Κανένα σχόλιο

Ωδή στην κρητική διατροφή αποτελεί ντοκιμαντέρ Γάλλων, διάρκειας 13 λεπτών! Οι δημιουργοί του περιηγούνται στην ενδοχώρα της Κρήτης, κάνοντας ειδική μνεία στην θαυματουργή φύση του νησιού μας!

Η κρητική κουζίνα, η βάση της μεσογειακής διατροφής και η πεμπτουσία της μακροζωίας, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους απανταχού διατροφολόγους. Οι παλιοί την ακολούθησαν κατά γράμμα κι ωφελήθηκαν. Οι νεότερες γενιές, ωστόσο, φαίνεται να της γυρνούν την. πλάτη και να προτιμούν τις εύκολες κι ανθυγιεινές λύσεις.

Εξ ου και τα υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας στην χώρας μας, και ειδικά στην Κρήτη.

"Sponsored links"

Παράδοξο, αλλά διόλου αναληθές.

Οι Γάλλοι λοιπόν στρώνουν το τραπέζι των πληροφοριών τους, «λούζοντας» με παρθένο παραδοσιακό ελαιόλαδο τα μυστικά που συλλέγουν απ’ τον τόπο μας και  πίνοντας παράλληλα στην υγειά της μεγαλονήσουμ’ ένα αγέρωχο κρασί.

Κόκκινο, για να’ ναι παθιασμένο κι αθάνατο, όπως ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας των τοπίων μας. Γνήσιων κι επιβλητικών, σαν την καρδιά των ανόθευτων Κρητικών, που γαλουχούνται  με τις διατροφικές και πολιτιστικές αξίες των προγόνων μας.

Δείτε το πατώντας ΕΔΩ.

 

 

Στα : Τοπικα

Το αρθρο δημοσιευτηκε απο τον/την:

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Η απάντησή σας

Το email σας δεν δημοσιεύεται.

Διαβάστε επίσης
διαφημίσεις
τι παίζει τώρα στον kritifm1015

No upcoming events for today